Vyhľadávanie:

Deťom pre radosť

Deťom pre radosť

Viete ako možno zhotoviť hebkú, na dotyk mimoriadne príjemnú prikrývku z dvoch vrstiev bez toho, aby ste použili ihlu a niť? Potrebujete len kvalitné nožnice, dobré oko a trochu času... S nápadom ako na to sa s manželkami amerických manažérov podelila v uplynulých dňoch Kathleen Babcoková.

Stačila krátka názorná inštruktáž a hneď sa aj všetci pustili do roboty, ktorá im, napriek tomu, že ju robili po prvý raz, išla vskutku pekne od ruky. Nuž, prezradíme, čo sme okukali. Položíte na seba dve vrstvy hrubšieho antipilingu (fleece), prípadné nerovnosti na okrajoch zarovnáte nožnicami. Na všetkých štyroch rohoch dvojitej látky vystrihnete rovnaké štvorce. Pomôcť si môžete priložením kartónu o rozmeroch približne dvadsať krát dvadsať centimetrov. No a potom už len dookola, po všetkých štyroch stranách, striháte rovnako dlhé strapce, asi tak tri centimetre široké. Priľahlé strapce oboch látok postupne tuho zviažete raz a potom ešte raz, na dva uzly. A teplá prikrývka, ktorú oceníte v čoraz chladnejších dňoch, je na svete. Ak skombinujete jednofarebnú a vzorovanú látku, výsledok bude perfektný.

Pestrofarebné prikrývky určite potešia stovku chlapcov a dievčat zo sociálne znevýhodnených rodín v Košiciach, Šaci a Veľkej Ide, ktorých sa chystá Kathleen Babcoková za ich aktivity v škole i mimo nej obdarovať už koncom novembra. A my budeme pri tom...

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...