Vyhľadávanie:

Detská železnička prirástla k srdcu mnohým našim hutníkom

Detská železnička prirástla k srdcu mnohým našim hutníkom

Detská železnička sa už stala tradičným miestom, kde nielen hutníci ale aj ich rodinní príslušníci a priatelia radi pomáhajú pri zveľaďovaní staničiek detskej železnice, vozového parku ako aj pri údržbe trate železničky, ktorej dĺžka je takmer 3 900 metrov.

Tento rok sa opäť jedna skupina dobrovoľníkov pod vedením Petra Kočiška, prednostu depa, postará o údržbu historických rušňov Katky a Krutwiga. Druhá skupina si zoberie na starosť plošinový vozeň. „Potrebujeme zrenovovať kovové aj drevené časti, vymeniť tie, ktoré sú vážne poškodené, natrieť kovové a zrealizovať penetráciu drevených častí,“ priblížil práce Ľubomír Lehotský, predseda OZ Detská železnica Košice. Ďalšie skupiny hutníkov čaká údržba okolia staničných budov, terénne úpravy a kosenie, naviac, na stanici Alpinka natrieme a osadíme informačné tabule a upravíme detské ihrisko. Pre chlapov bude robota na trati, kde je potrebné odstrániť náletové dreviny a podľa potreby zrealizovať údržbu štrkovaním koľajiska.

Všade, kde budeme v sobotu 18. júna počas akcie Hutníci pre Košice pomáhať, privítame na ťažké a náročné práce zdatných hutníkov a na miesta, kde je potrebná trpezlivosť a zmysel pre krásu naše hutníčky. Odmenou nie je iba dobrý pocit z dobre vykonanej práce, ale aj stretnutie s dobrou partiou kolegov, ktorým tak isto záleží na okolí a regióne, kde žijú a pracujú.

Registráciu na Dni dobrovoľníkov Hutníci pre Košice 2022 otvárame na intranete 17. mája 2022 o 9.00 hod.

Ďalšie informácie o podujatí nájdete na:  U. S. Steel Košice - Dobrovoľníctvo (usske.sk)

Bližšie o histórii a aktuálnom dianí na Košickej detskej historickej železnici sa môžete dozvedieť na ich web stránkach:  www.detskazeleznica.sk

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...