Vyhľadávanie:

Ukrajinky sú vďačné za prácu v práčovni

Ukrajinky sú vďačné za prácu v práčovni

Tatiana, Ľudmila, Svetlana, Nataša a Dana. Päť mladých žien, ktoré od 2. mája pracujú ako brigádničky v našej práčovni. Zmluvy majú na jeden mesiac.

„Dúfam, že budú pracovať aj dlhšie,“ hovorí manažérka práčovne Iveta Kardošová. „Dievčatá sú super. Rozprávame sa síce rukami – nohami, slovensko – rusko – ukrajinsky, ale vždy sa vieme dohodnúť.  Veľmi nám pomáhajú. Máme tu tri sušičky a boli sme tu dvaja.  Teraz, keď sú tu ukrajinské dievčatá, sušičky sú do 10 minút vybraté a všetko je bleskovo poskladané. Máme toho veľa a perieme dohodnutý objem bielizne aj pre čéhačko,“ hovorí Iveta Kardošová.

Tatiana pochádza z Dnepropetrovska. Kým dáva vypraté pracovné oblečenie do sušičky, stihneme krátky rozhovor.  „S prácou som veľmi spokojná, pracujú tu veľmi dobrí ľudia. So všetkým nám pomáhajú, učia nás,“ hovorí Tatiana.

Ostatné ženy s ňou súhlasia. Nebolo pre nich ľahké nájsť si prácu, neovládajú jazyk, nechcú sa zaviazať na dlho, pretože všetky dúfajú, že sa budú môcť čoskoro vrátiť domov. Ale samozrejme, v práčovni by radi ostali aj dlhšie, ak to situácia umožní.

„Chceli by sme sa veľmi poďakovať vedeniu vašej spoločnosti za túto možnosť, pretože nám tak doslova pomáhajú prežiť túto ťažkú situáciu, do ktorej sme sa dostali,“ hovorí za všetky Tatiana.

 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...