Vyhľadávanie:

Dlhodobú súťaž ukončia v októbri

Dlhodobú súťaž ukončia v októbri

Tohtoročná Východoslovenská veľká cena vytrvalcov vstúpila do druhej polovice

Maratónsky klub Košice každý rok organizuje pre bežcov populárnu dlhodobú celoročnú súťaž pod názvom Východoslovenská veľká cena vytrvalcov (VVCV). Účastníkom môže byť každý občan Slovenska, ktorý absolvuje aspoň jedny zo šestnástich pretekov zaradených do súťaže. Do hodnotenia však budú zaradení len tí bežci, ktorí absolvujú minimálne šesť pretekov.

O poradí pretekárov v štyroch vekových kategóriách mužov a dvoch kategóriách žien, rozhoduje súčet získaných bodov pridelených za dosiahnuté časy. Do konečného poradia sa zaratúva hodnotenie maximálne zo šiestich pretekov, na ktorých dosiahol pretekár najviac bodov i keď sa zúčastnil viacerých štartov zo šestnástich vybraných. Tento súčet bodov sa mu môže zvýšiť o päť bodov za každé absolvované preteky zaradené do Východoslovenskej veľkej ceny vytrvalcov. V závere roka budú vyhodnotení prví traja najúspešnejší vytrvalci z každej vekovej kategórie. Muži budú súťažiť v kategórii A (18 - 39-roční), v kategórii B (40 - 49-roční), v kategórii C (50 - 59-roční) a v kategórii D nad 60 rokov. Ženy v kategórii E (18 - 39-ročné) a v kategórii F nad 40 rokov.

Prvými pretekmi v roku 2010 bol beh Olšavskou dolinou v Blažiciach, ktorý sa uskutočnil v nedeľu 7. marca. V marci sa konali aj druhé preteky Východoslovenskej veľkej ceny vytrvalcov. V sobotu 20. marca to bol Furčiansky maratón v Košiciach - Memoriál Štefana Semana. V apríli sa uskutočnili dva polmaratóny a to 11. apríla Beh Hornádskou dolinou v Kysaku a v nedeľu 25. apríla Budimírsky polmaratón. V sobotu 1. mája sa v Michalovciach konal Podvihorlatský maratón, 15. mája Vranovská desiatka vo Vranove nad Topľou a 23. mája Beh vďaky na 12,5 km v Továrnom. V júni sa uskutočnil 8. ročník polmaratónu Košice - Seňa a 27. júna Krompašská radničná desiatka v Krompachoch.

Ďalšie zo šestnástich pretekov v rámci VVCV sa uskutočnia v týchto termínoch: 11. júla Malý štrbský maratón v Štrbe, 25. júla Laborecká 15-ka v Strážskom, 15. augusta Beh údolím Idy v Šaci, 5. septembra Dvadsať mierových kilometrov okolo Spišského hradu v Spišskom Podhradí, 11. septembra Beh kapušianskou pláňavou na 15 km vo Veľkých Kapušanoch, 18. septembra Gemerský polmaratón v Rožňave a 3. októbra Medzinárodný maratón mieru v Košiciach.

Náhradnými pretekmi budú 1. augusta Malý kavečiansky maratón v Kavečanoch pri Košiciach a 24. októbra Žipovská 10-ka v Nižnom Žipove.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...