Vyhľadávanie:

Dnes druhé semifinále

Dnes druhé semifinále

Hokejové majstrovstvá USSK pokračujú v tomto týždni záverečnými zápasmi bojov o medaily

Poslednými tromi stretnutiami ukončilo dvanásť účastníkov nášho hokejového šampionátu základnú časť v skupinách. V nich sme zaregistrovali tieto výsledky:

  • Údržba - BSC 0:8 (0:1, 0:5, 0:2), autormi gólov boli Marek Magic a Kall po 2, Nagy, Marcinčák, Pagáč a Bender po 1.
  • Oceliareň - Radiátory a rúry 7:0 (4:0, 0:3, 0:0), góly: Tóth 3, Rohaľ, Tvrdoň, Kováč a Kimák po 1.
  • Prvovýroba - Energetika 1:3 (0:1, 0:2, 1:0), gól domácich strelil Varga, za hostí boli úspešní Pataky 2 a Lukáč.

V tomto týždni sa hokejový turnaj o majstra U. S. Steel Košice končí. Na základe vyžrebovania a určenia termínov hracích dní sme už mali poznať kvarteto najlepších, ktoré bude v piatok 21. februára 2014 hrať o medaily. Lenže situácia sa vyvinula tak, že štvrťfinálové stretnutia síce ešte vo štvrtok 13. februára odohrali, ale mužstvo Dopravy, ktoré prehralo s BSC 2:5, podalo protest kvôli neoprávnenému štartu hráča v tíme súpera. Riadiaci výbor šampionátu anuloval dosiahnutý výsledok a nariadil zápas opakovať. Odohrali ho v pondelok tohto týždňa s výsledkom 5:3 pre BSC. Tento tím teda postúpil do semifinále a dnes, v stredu 19. februára, sa v náhradnom termíne stretne v semifinálovom súboji s mužstvom Vysoké pece a RMS. Zápas sa začína o 18. hodine a hrať sa bude v tréningovej hale Steel arény.

Prvým finalistom sú hokejisti spoločného mužstva Studená valcovňa, Zušľachťovne a obalová vetva, ktoré v semifinále zdolalo vlaňajšieho majstra a obhajcu majstrovského titulu Oceliareň 3:1.

ŠTVRŤFINÁLE

  • Oceliareň - Energetika 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)
    Zápas bol jednoznačnou záležitosťou úradujúceho majstra. Oceliari neponechali nič na náhodu a od začiatku si vytvorili útočný tlak, z ktorého dokázali v úvodných štyroch minútach zásluhou Tvrdoňa a Kimáka streliť góly. Domáci pokračovali v hernej pohode aj v ďalších dvoch tretinách a gólmi Dzurillu, Tvrdoňa a Veselovského si hravo poradili so snaživým súperom. Tomu sa nepodarilo zaznamenať ani len čestný úspech, hoci energetici mali na to dosť šancí.
  • Expedícia - Vysoké pece a RMS 2:3 (1:0, 0:1, 1:1 - 0:1), po samostatných nájazdoch.
    Bol to dramatický súboj. Domáci sa chceli prebojovať tak ako vlani do najlepšieho kvarteta a hrať opäť o medaily. Lenže aj vysokopeciari si povedali, že už by bolo načase postaviť sa na jednu z medailových priečok a podriadili tomu aj hernú taktiku. Lepšie začali hráči z Expedície, ktorí v 14. minúte otvorili skóre po strele Nováka. V druhom dejstve hostia hru vyrovnali, vytvárali si gólové šance a jednu z nich Slebodník premenil vo vyrovnávajúci gól. V záverečnej tretine najprv strelecky disponovaný Novák dostal po druhý raz svoj tím do vedenia a zdalo sa, že postup domácim už neunikne. Lenže 39 sekúnd pred záverečným klaksónom hráč hostí Slebodník znovu vyrovnal a o postupujúcom rozhodli až trestné strieľania. Úspešným strelcom bol Dobrovič a hokejisti z Vysokých pecí a RMS sa týmto gólom prebojovali do semifinále.
  • Vedenie - SVa, Zu + OV 1:5 (1:1, 0:2, 0:2)
    Hostia, ktorí hrali vlani vo finále s oceliarmi, si dali za cieľ postúpiť medzi štyri najlepšie kolektívy na šampionáte. Najprv však museli vo štvrťfinále zdolať jednu z ťažkých prekážok, hokejový tím z Vedenia. Prvá tretina nasvedčovala tomu, že to bude zaujímavý dramatický súboj, najmä keď skóre už v 6. minúte otvoril domáci Dutko. Hostia však nerezignovali a už o dve minúty na to Bučko zblízka vyrovnal. Lenže v ďalších dvoch tretinách domáci nestačili na rýchlejších hostí. Aj keď si vypracovali niekoľko dobrých gólových šancí, zlyhali v koncovke. Naopak hostia svoju útočnú aktivitu korunovali ďalšími gólmi, autormi ktorých boli Kubík, Bačo, Grimplini a Žák. Mužstvo z Vedenia tak po mnohých rokoch do bojov o medaily nezasiahne.
  • Doprava - BSC 3:5 (0:2, 1:1, 2:2)
    Ich prvý štvrťfinálový súboj sa skončil výsledkom 2:5, v opakovanom zápase síce strelili domáci o gól viac, ale ani to im na postup nestačilo. Stretnutie začali lepšie hostia, ktorí si po góloch Tischlera a Pagáča vytvorili po prvej tretine dvojgólový náskok. Keď v úvode druhého dejstva strelil Martin Tomčo tretí gól BSC, zdalo sa, že o stretnutí je už rozhodnuté. V druhej časti zápasu síce domáci kapitán Hriňák znížil na 1:3, ale v 8. minúte záverečnej tretiny hostia ďalšími dvoma gólmi Mareka Magica a Martina Tomča získali už štvorgólový náskok (1:5). Záver patril hráčom Dopravy, za ktorých dvoma gólmi výsledok prikrášlil strelecky disponovaný Hriňák.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...