Vyhľadávanie:

Dnes prvá odveta v semifinále

Dnes prvá odveta v semifinále

S Považanmi sa hádzanári 1. MHK Košice stretli v Slovenskom pohári i v semifinále play off o titul majstra Slovenska

Hádzaná
Takto zariadil v poslednej sekunde víťazstvo svojho tímu v pohárovom zápase s Považskou Bystricou Roman Kočík. V tomto súboji sa mu strelecky darilo, keď konto hostí zaťažil piatimi gólmi.

Pre košických hádzanárov sa stal majstrovský tím z Považskej Bystrice osudným. Jednak preto, že Považania boli štvrťfinálovým súperom našich hádzanárov v Slovenskom pohári a potom sa stali po základnej časti spoločnej česko-slovenskej súťaže (HIL) aj semifinálovým súperom 1. MHK v play off.

Prvú prekážku už majú zverenci trénerov Martina Gregora a Gabriela Schmiedta v Slovenskom pohári úspešne za sebou. V domácom prostredí zdolali úradujúceho majstra Slovenska z Považskej Bystrice vo štvrťfinálovom zápase o gól 35:34 (17:18) a vybojovali si tak účasť v záverečnom finálovom turnaji. Ten sa uskutoční v júni v Prešove za účasti domáceho Tatrana, Trnavy, Topoľčian a 1. MHK Košice.

O tri dni na to sa Košičania stretli s Považanmi znova, tentokrát už v prvom semifinálovom zápase play off o titul majstra Slovenska. Podobne, ako doma v pohárovom stretnutí, aj v semifinále play off odohrali hádzanári 1. MHK na palubovke súpera vyrovnanú partiu. Lenže tento raz to bolo so šťastnejším koncom pre Považanov, ktorí zvíťazili o gól 29:28 (14:16) a vrátili tak Košičanom prehru z pohárového súboja.

Obidva zápasy, pohárový i ten semifinálový v play off, mali navlas rovnako dramatický priebeh a boli vzácne vyrovnané. V pohárovom súboji sme zásluhou mladého Kočíka v poslednej sekunde strhli víťazstvo na svoju stranu. V semifinále naši v prvom polčase neustále viedli, domáci až po zmene strán prepli na vyššie obrátky a postupne získali trojgólový náskok (25:22). V závere však hráči 1. MHK dokázali iba znížiť na rozdiel gólu, čo znamená, že úradujúci majster vedie v tejto semifinálovej sérii na zápasy 1:0. Hrá sa na tri víťazné duely, ten druhý odohrajú už dnes o 17.30 h. v hádzanárskej hale vo VŠA v Košiciach.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...