Vyhľadávanie:

Dnes semifinále, zajtra finále

Dnes semifinále, zajtra finále

Záverečný finiš majstrovstiev U. S. Steel Košice v hokeji

V uplynulom týždni pokračoval hokejový šampionát o majstra U. S. Steel Košice poslednými stretnutiami v skupinách. Kým z A skupiny nepostúpili do záverečných štvrťfinálových bojov hokejisti z Údržby, z B skupiny zostali pod čiarou Teplá valcovňa a Expedícia. Víťazom A skupiny sa pri rovnosti desiatich bodov, ale s lepším skóre stalo mužstvo SVa + Zušľachťovne pred Vedením, Energetikou a Dopravou. Prvenstvo v B skupine si bez straty bodu vybojovali hráči z Vysokých pecí pred Oceliarňou, Hutníckou druhovýrobou a Koksovňou.

V pondelok 5. februára pokračovali naše hokejové majstrovstvá štvrťfinálovými stretnutiami, v ktorých sa stretli SVa + Zušľachťovne s Koksovňou a Doprava s Vysokými pecami. Včera boli na programe ďalšie dva štvrťfinálové zápasy Energetika - Oceliareň a Vedenie - ZHD. Dnes sa v semifinále stretnú hokejisti SVa + Zušľachťovne s víťazom včerajšieho večerného zápasu Energetika - Oceliareň a Vysoké pece s víťazom stretnutia Vedenie - ZHD. Zajtra vo štvrtok 8. februára sa bude hrať už o medaily. Najprv sa o 18.30 hod. v Steel Aréne stretnú v zápase o 3. miesto porazení semifinalisti a finále je na programe o 20.00 hodine. Po ňom sa uskutoční slávnostný ceremoniál odovzdávania cien a dekorovanie hráčov zlatými, striebornými a bronzovými medailami.

Zostávajúce stretnutia v skupinách:

A skupina

Vedenie - Energetika 7:2 (2:1, 4:1, 1:0)
Domáci hráči zostali poriadne zaskočení, keď v 7. min. inkasovali gól. Rýchlo sa však z tohto šoku spamätali a ešte v tej istej minúte vyrovnali a do konca prvej tretiny otočili vývoj zápasu vo svoj prospech. V druhom dejstve vystupňovali tempo a ďalšími gólmi získali trojgólový náskok. V ďalšom priebehu zápasu už mali réžiu hry pevne pod kontrolou. Góly: Kuzár 3, Maďar, Kováč, Grimplini a Duff, za hostí skórovali Sabo a L. Nižník.

Údržba - SVa + Zušľachťovne 0:14 (0:6, 0:3, 0:5)
Jednoznačné víťazstvo favorizovaných hostí, pre ktorých bol tento zápas dobrým tréningom. Domáci hrali snaživo, mali aj šance, ale čestný úspech sa im nepodarilo streliť. Pri streleckej chuti bol Žák, ktorý zaznamenal 3 góly, po 2 góly strelili Tomko a Lyócsa, po jednom góle pridali Franc, Veliký, Bujda, Hrabčák, Srnka, Farkaš a Hudák.

Energetika - SVa + Zušľachťovne 2:9 (1:4, 1:4, 0:1)
Hostia už v 2. minúte otvorili skóre 0:1, lenže na tento úvodný gól domáci ešte dokázali odpovedať, keď v 4. minúte vyrovnali. Potom však prevzali iniciatívu aktívnejšie hrajúci hostia a ďalšími presnými zásahmi získali päťgólový náskok (1:6). Energetici sa nevzdávali a v záverečnej tretine poriadne potrápili súpera. Hra sa pritvrdila a na ľade bolo zbytočne veľa nervozity. Za domácich skórovali Piga a Pataky, za hostí 3 góly strelil Žák, po 2 góly zaznamenali Franc a Lyócsa, po 1 góle pridali Hrabčák a Kasoni.

Konečná tabuľka A skupiny

1. SVa + Zušľachťovne 4 3 1 0 32:5 10 b.
2. Vedenie 4 3 1 0 26:9 10 b.
3. Energetika 4 2 0 2 11:19 6 b.
4. Doprava 4 1 0 3 18:18 3 b.
5. Údržba 4 0 0 4 2:38 0 b.

B skupina

Oceliareň - Expedícia 15:2 (3:0, 7:1, 5:1)
Domáci oceliari sa prezentovali dobrou kombinačnou hrou i presnou streľbou. Hrdinom zápasu bol ich kanonier Štefáni, ktorý zaťažil konto súpera šiestimi gólmi a dostal sa do čela tabuľky strelcov. Ďalšie góly oceliarov pridali Guzi, J. Tóth a Franc po 2, Trubiroha, Kimák a Rohal po 1 góle. Za hostí bol dva razy úspešný Fábry.

Koksovňa - Vysoké pece 1:8 (0:1, 0:5, 1:2)
Kým domáci stačili so silami, favorizovanému súperovi tuho odolávali. Až v druhej tretine pretrhli vysokopeciari streleckú smolu a v úvode posledného dejstva už viedli 7:0. Až za tohto stavu strelili koksári čestný úspech, hostia v závere už len prikrášlili konečný výsledok. Jediný gól domácich strelil Ruščin, za hostí skórovali Jariabek 2, Brugoš, Bořík, Tomčo, Dutko, Gottlieb a Fedič po 1 góle.

Vysoké pece - Hutnícka druhovýroba 6:2 (1:1, 1:1, 4:0)
V dramatickom stretnutí hostia prekvapili vedúci tím B skupiny dôraznou aktívnou hrou po celom klzisku. V úvodných dvoch tretinách boli svojmu súperovi rovnocenným partnerom. Až v záverečnej tretine ukázali vysokopeciari svoje herné prednosti a chytili sa aj strelecky. Využili chyby v obrane hostí a zaslúžene zvíťazili. Góly: Dutko a Fedič po 2 , Krušpan a Brugoš po 1, za hostí boli úspešní Cmorjak a Lebenský.

Koksovňa - Expedícia 4:3 (0:1, 3:2, 1:0)
Existenčný zápas pre obidve mužstvá. Obidve mali dovtedy na svojom konte po jednom víťazstve, bojovalo sa teda o postup zo skupiny do štvrťfinále. Lepšie začali hostia, ktorí mohutne povzbudzovaní svojimi fanúšikmi sa už v 3. minúte dostali do vedenia, keď skóre otvoril Galo. V úvode druhej tretiny však domáci Bender vyrovnal, lenže hosťujúci Fábry druhým gólom dostal opäť svoj tím do vedenia. O minútu na to Belas vyrovnal a po góle Bohuša hokejisti z Expedície po tretí raz v zápase viedli. Nevydržali však so silami, keď v poslednej minúte druhej tretiny Droppa vyrovnal na 3:3. V dramatickom závere sa šťastie priklonilo na stranu domácich, keď P. Gajdoš strelil víťazný gól koksárov.

Konečná tabuľka B skupiny

1. Vysoké pece 5 5 0 0 41:8 15 b.
2. Oceliareň 5 4 0 1 36:12 12 b.
3. ZHD 5 3 0 2 26:22 9 b.
4. Koksovňa 5 2 0 3 11:21 6 b.
5. Expedícia 5 1 0 4 14:47 3 b.
6. TVa 5 0 0 5 8:26 0 b.

Štvrťfinále

SVa + Zušľachťovne - Koksovňa 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Obidve mužstvá začali opatrne, do útokov vyrážali zo zabezpečenej obrany. Hostia prekvapili favorizovaného súpera rýchlou kombinačnou hrou, v koncovke im však vždy chýbala finálna prihrávka. Domáci hokejisti vsadili na istotu a v každej tretine trafili do čierneho. Skóre otvoril v úvodnej tretine Holáň, v druhom dejstve skóroval Hrabčák. V záverečnej tretine, kedy sa koksári snažili streliť kontaktný gól, domáci prečíslili ich obranu a Bačo presnou strelou upravil na konečných 3:0.

Doprava - Vysoké pece 3:4 (2:0, 1:2, 0:2)
Zápas sa divákom páčil a držal ich v napätí do poslednej minúty. Domáci výkonom príjemne prekvapili a vlaňajšieho finalistu poriadne potrápili. Na začiatku druhej tretiny viedli po strelách Kecera, Németha a Hriňáka už 3:0 a podľa priebehu hry bol ich postup do štvrťfinále aktuálny. Lenže vysokopeciari sa postupne zbavili počiatočnej nervozity, zvýšili útočnú aktivitu a nepriaznivé skóre dvoma gólmi Dutka a jedným Fediča zlikvidovali. V dramatickom závere, keď sa zdalo, že o víťazovi rozhodnú trestné strieľania, hrali hostia presilovku a v nej Jariabek presnou strelou zabezpečil vysokopeciarom cenné víťazstvo i postup medzi najlepšie kvarteto na šampionáte.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...