Vyhľadávanie:

Dnes štvrtý súboj vo Zvolene

Dnes štvrtý súboj vo Zvolene

Hokejisti majstrovského tímu HC Košice vstúpili do semifinálovej série v Steel aréne víťazne

V závere uplynulého týždňa odohrali hokejisti HC Košice dve stretnutia v semifinálovej sérii na domácom ľade so Zvolenom. Z obidvoch meraní síl vyšli Košičania víťazne, pretože v piatok zdolali súpera 7:4 a v sobotu 6:2. Už predzápasové víťazné prognózy boli pre nášho majstra priaznivé. V tejto sezóne mali totiž zo vzájomných stretnutí lepšiu bilanciu, keď zo šiestich duelov päť vyhrali a iba raz sa z víťazstva tešili Zvolenčania. A v tomto duchu sa niesli aj úvodné dva semifinálové zápasy v Steel aréne. V prvom z nich strelecky dominoval český legionár Jaroslav Kristek, ktorý zaťažil konto zvolenských brankárov piatimi gólmi, čo sa len tak často v hokeji nevidí.

"Teší ma hlavne to, že som pomohol mužstvu k prvému víťazstvu v sérii, ktoré je vždy veľmi dôležité. Je to aj o šťastí, a ak vám padnú prvé góly, tak sa potom hrá oveľa lepšie. Stalo sa mi to po prvý raz a asi aj naposledy, že som dal góly zo všetkého možného," vyznal po zápase svoje pocity J. Kristek.

Aj v druhom zápase sa prebudili strelci, ktorým sa v závere sezóny až tak nedarilo. Či už to bol kapitán tímu Miroslav Zálešák, Stanislav Gron, či Peter Bartoš. No a keď sa k nim opäť pridal Kristek i Dravecký s Miklíkom, súper odišiel z ľadu po druhom súboji s poltuctom gólov. Hokejisti HC Košice v úvodných dvoch stretnutiach série potvrdili svoje kvality a opäť svoj útočný tlak vystupňovali už tradične v záverečných tretinách. V dvoch dueloch nastrieľali Zvolenčanom 13 gólov, osem z nich v posledných dvadsiatich minútach. Dominanciu v nich si pochvaľoval aj tréner nášho tímu Miroslav Ihnačák, ktorý priebeh obidvoch stretnutí okomentoval slovami: "V prvom zápase sme slabo korčuľovali a ťažko sme sa dostávali do tempa. Od druhej tretiny bol zápas už v našej réžii a nad očakávanie zabrala Kristekova formácia. Góly sme inkasovali po našich individuálnych chybách, ktorých sa musíme vyvarovať. V druhom stretnutí sme mali už od začiatku dobrý pohyb, škoda nepremenených šancí. Ale náš gólový uragán v poslednom dejstve rozhodol o víťazstve, ktorý nám pomohol splniť cieľ, vyhrať obidva domáce zápasy."

Včera sa hral po uzávierke Ocele východu vo Zvolene tretí semifinálový súboj a dnes je na programe štvrtý zápas. V prípade, že sa séria natiahne na piaty duel, hral by sa v sobotu 31. marca v Steel aréne. Prípadný 6. zápas je naplánovaný na pondelok 2. apríla vo Zvolene a rozhodujúci siedmy súboj by sa odohral v stredu 4. apríla opäť v Košiciach.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...