Vyhľadávanie:

Dni dobrovoľníkov očami manažérov U. S. Steel Košice

Dni dobrovoľníkov očami manažérov U. S. Steel Košice

Vzájomne si pomáhať je príjemné

"Veľmi často chodím do geriatrie a pritom prechádzam okolo malého parčíka, ktorý vybudovali a upravili naši zamestnanci. Je príjemné vidieť, že je to o nás, že sme tam zanechali kus svojho ja v snahe pomôcť iným. Pre nás všetkých je prirodzené všímať si život okolo a vzájomne si pomáhať. Len sa tomu netreba brániť. Je pekné vedieť, že niekam patrím, trebárs aj do komunity, ktorá občas pomôže inej," hovorí generálna manažérka U. S. Steel Košice pre obchodné, pracovné a majetkové právo Oľga Černá. "Naposledy som bola v detskom areáli na Alejovej ulici. Pri sadení stromčekov sa nám popod nohy motkal a samozrejme aj "pomáhal" drobizg mojich kolegov. Bol začiatok leta, svietilo slnko a bola dobrá nálada. Zem bola suchá a tvrdá a chlapi sa pri vykopávaní jám pre stromy riadne zapotili, ale som si istá, že už dávno zabudli na vynaloženú námahu a pamätajú si len to príjemné. A možno sa chodia práve do tohto areálu hrávať so svojimi deťmi. Ja osobne nebudem chýbať ani na tohtoročnom dobrovoľníckom podujatí."

Tí, čo môžu, nech pomôžu

"V dnešnej uponáhľanej dobe je viac než potrebné nezabúdať na pomoc iným," uviedol viceprezident pre technológiu Vladimír Jacko. "Dnes nie je veľa ľudí, ktorí individuálne pomáhajú, teda je dobre, ak sa takáto akcia zorganizuje a zúčastnia sa jej tí, ktorí skutočne chcú a nie preto, že to robí imidž. Na otázku, či som sa takejto akcie už v minulosti zúčastnil, môžem povedať, že áno. Podieľal som sa na výstavbe rodinného domu pre jednu pani, ktorá prišla o strechu nad hlavou po prírodnej udalosti. Dom sme stavali s kolegami z Fairfieldu. Atmosféra bola veľmi dobrá. Ľudia sa spoznali oveľa lepšie ako pri každodennej rutinnej práci. Bolo dojemné sledovať neopísateľnú emóciu pri preberaní kľúčov od nového domu. Mal som z tejto akcie radosť a skutočne dobrý pocit. Ak ma nič nepredvídateľne neprekvapí, tak sa rád zúčastním na niektorej akcii aj tu v Košiciach. Ono to jednoducho má fungovať tak: tí, čo môžu, nech pomôžu."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...