Vyhľadávanie:

Do zbierky v Deň narcisov prispeli aj železiari

Do zbierky v Deň narcisov prispeli aj železiari

Deň narcisov
Do zbierky, ktorú v Deň narcisov zorganizovala nezisková organizácia Liga proti rakovine už po ôsmy raz, sa minulý týždeň v piatok zapojili aj železiari.

O vyše 100 tisíc viac než vlani, presnejšie 857 000 korún, vyzbierali dobrovoľníci minulý týždeň v piatok vKošiciach na Deň narcisov. Žltý kvietok, ktorý sa stal symbolom boja proti jednému z najzákernejších ochorení, ponúkalo za dobrovoľný príspevok takmer päťsto aktivistov Ligy proti rakovine v našom meste už po ôsmy raz. Podľa predsedníčky tejto neziskovej organizácie v Košiciach Márie Wagnerovej sa oproti vlaňajšku zapojilo do kampane viac ľudí, hoci s menšími vkladmi.

Spoločnosť U. S. Steel sa rozhodla podporiť toto podujatie po organizačnej stránke. Priamo v areáli podniku ponúkali živé i umelé narcisy skupinky aktivistov Ligy proti rakovine. Dievčatám, študentkám medicíny, asistoval i jeden poslucháč Fakulty elektrotechniky a informatiky TU v Košiciach. "Prognózy hovoria, že ak sa ľudia nebudú zdravo stravovať a uprednostňovať zdravý životný štýl, do roku 2010 ochorie na rakovinu podstatne viac ľudí. Peniaze, ktoré tu vyzbierame, pôjdu na správnu vec," prezradila nám počas akcie medička Zuzana Koperdáková. Železiari prispeli do zbierky sumou 22 134 korún.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...