Vyhľadávanie:

Do ZOO príde zajtra päť miliónty návštevník

Do ZOO príde zajtra päť miliónty návštevník

Len minulý týždeň v piatok privítala košická Zoologická záhrada sto tisíceho návštevníka tejto sezóny. A už sa očakáva ďalšie zaujímavé a okrúhle číslo v návštevnosti.

Máte zajtra voľno a ešte nemáte program? Tak zájdite popoludní do ZOO. Možno budete mať šťastie a stanete sa päť milióntym návštevníkom!

Šťastný návštevník by mal prejsť vstupnou bránou do ZOO zajtra, 29. júna okolo 12.30. Pripravená je malá slávnosť, chýbať nebude torta, šampanské ani darčeky.  Jubilejný návštevník dostane poukaz na zážitkový program Noc v ZOO, jazdu off roadom, voľné vstupenky do ZOO a do Dinoparku.

Obyvatelia Košíc i okolia veľmi netrpezlivo očakávali deň, keď budú môcť navštíviť aspoň prvú etapu novobudovanej ZOO, ktorá od začiatku výstavby pohltila 585 miliónov korún.  V septembri 1985 sa dočkali. Išlo však len o skúšobnú prevádzku. A po dvoch mesiacoch sa brány ZOO opäť zatvorili. Zoologickú záhradu pre návštevníkov otvorili natrvalo 2. júla 1986. Rozlohou 288 hektárov sa stala treťou najväčšou záhradou v Európe. Prví návštevníci mohli obdivovať 23 druhov zvierat na ploche 7 hektárov. Dovedna šlo o 12 výbehov a 7 voliér. 

 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...