Vyhľadávanie:

V botanickej záhrade začína Kultúrne leto

V botanickej záhrade začína Kultúrne leto

V nedeľu 2. júla vystúpi pražský zmiešaný komorný zbor Piccolo coro spolu so sláčikovým orchestrom Piccola orchestra a v závere mesiaca populárny slovenský spevák Robo Opatovský. Umenie doplní výstava obrazov Stromy majú oči od absolventa pražskej Akadémie výtvarných umení Michala Nagypála. Ak máte radi prírodu i umenie, v Botanickej záhrade UPJŠ budete určite spokojní. Vstupenky na koncerty bude možné kúpiť v predpredaji aj v pokladni botanickej záhrady dve hodiny pred predstavením (pokiaľ nebude vypredané).

Pekné kultúrne zážitky želá tím Botanickej záhrady UPJŠ.

2. júl 2023, 18:00 koncert Piccolo coro & Piccola orchestra

Vstupenky za 6 € môžete zakúpiť na:  https://tootoot.fm/sk/events/648bf0f0a2ec3d050ced9078 [tootoot.fm]

Súbor komorný zmiešaný zbor a sláčikový orchester pôsobí v Prahe a v súčasnosti má 39 členov. Dramaturgia koncertov sa snaží poslucháčom sprostredkovať zaujímavé skladby všetkých hudobných epoch a mnohých žánrov. Prevažujú diela s duchovnou tematikou, pričom významný podiel má hudba 20. a 21. storočia. Dirigentom súboru je zbormajster, dirigent a pedagóg Marek Valášek. V Botanickej záhrade UPJŠ zaznejú známe skladby Leonarda Bernsteina, Ennia Morriconeho, Ivana Hrušovského a Edwarda Elgara.

5. júl 2023, 18:00 vernisáž výstavy Stromy majú oči od Michala Nagypála

Výstava bude prístupná v rámci bežného vstupného od 6. 7. - 3. 9. 2023, denne od 9:00 - 17:00 hod.

Rodák zo Spišskej Novej Vsi, nar. 1992, absolvoval Akadémiu výtvarných umení v Prahe v ateliéri Martina Meinera a Lukáše Rittsteina. Špecializuje sa na olejomaľbu, ilustrácie a sochárstvo. Jeho obrazová práca zobrazuje rôzne predmety od portrétu až po krajinu, od zátišia v štýle starých majstrov až cez koketovanie s experimentálnymi témami. V dielach je fascinovaný iluzívnym dojmom reality a jeho obrazy vyjadrujú symbolický a realisticko-mystický charakter. Kurátorkou výstavy je Ruth Pochybová.

30. 7. 2023, 18:00 Robo Opatovský - Letný koncert hitov

Vstupenky za 20 € môžete zakúpiť tu: https://tootoot.fm/sk/events/648bf307a2ec3d050ceeec35 [tootoot.fm]

Zaznejú piesne ako Muž a žena, Tancuj, Keď muž miluje ženu, Prílev energie a ďalšie... Spevák vystúpi spolu s kapelou v zložení Roman Mečiar - gitara, Ondrej Juraši - trúbka & akordeón, Michal Fedor - bicie nástroje a zvukový majster Ladislav Demčák.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...