Vyhľadávanie:

Dobrá správa pre región s vysokou nezamestnanosťou

Dobrá správa pre región s vysokou nezamestnanosťou

V Brzotíne pri Rožňave sa "udomácnil" nový zahraničný investor

Rožňavský región, obec Brzotín, si vybral zahraničný investor - holandská spoločnosť CMF Group za lokalitu, v ktorej zriadil svoju pobočku pod názvom CMF Slovakia s.r.o.

"Dôvodov, prečo sme sa rozhodli investovať na východnom Slovensku, pri Rožňave, a nie povedzme v Poľsku, Rumunsku či Ukrajine, je niekoľko," informoval riaditeľ spoločnosti CMF Slovakia s r.o. a majiteľ CMF Group Antoon Janssen, ktorý spolu s výkonným riaditeľom CMF Group Benom Beljaarsom minulý týždeň v stredu, 29. marca, oficiálne oznámil spustenie prevádzky dcérskej spoločnosti CMF v našom regióne.

"Je tu dostatok vysoko vzdelanej a kvalifikovanej pracovnej sily, zruční odborníci, Slovensko je členom Európskej únie a lokalita, v ktorej pôsobíme, je z hľadiska dopravnej infraštruktúry dobre prístupná." Konečné strategické rozhodnutie holandského investora teda ovplyvnili logistické možnosti, výška nákladov, vzdelávacie zariadenia, dostupnosť pracovnej sily a v neposlednom rade i regionálna politika rozvoja zahranično-podnikateľských aktivít. Veľkú časť týchto informácií poskytlo CMF Group Centrum ekonomického rozvoja U. S. Steel Košice. Podľa predstaviteľov spoločnosti by bol výber vhodnej lokality bez pomoci a podpory generálneho manažéra pre regionálny rozvoj a riaditeľa EDC Juraja Augustína a jeho spolupracovníkov veľmi obtiažny. Je to v poradí už sedemnásty zahraničný investor, ktorého EDC od svojho založenia na východ Slovenska pritiahlo. Podľa slov Juraja Augustína sa črtá príchod osemnásteho už v najbližšom čase.

CMF Slovakia s.r.o. je štvrtou dcérskou spoločnosťou CMF Group, ktorá podniká v oblasti subdodávok plechov a na trhu pôsobí už dvadsiaty štvrtý rok. Svojich zákazníkov a konečných odberateľov má v odvetví dopravy, automobilového a potravinárskeho priemyslu i v oblasti vyspelých technológií. V Brzotíne, kde uzatvorila dlhodobý lízing na výrobné haly a kancelárske priestory s celkovou plochou približne 3 tisíc metrov štvorcových, bude spracovávať plechy až do hrúbky 30 milimetrov. Jej prvým zákazníkom, ako uviedol Ben Beljaars, bola firma dodávajúca komponenty na výrobu vysokozdvižných vozíkov pre konečného odberateľa v USA. Už dnes má CMF Slovakia s.r.o. okrem iného na stole lukratívnu objednávku na výrobu dvetisíc kusov prototypu špeciálnych rámp za jeden milión eúr.

Príchod nového investora a vznik nových pracovných príležitostí oceňujú starosta Brzotína Pavol Gašpar i primátor Rožňavy František Kardoš. Rožňavský región trápi vyše dvadsaťpäťpercentná nezamestnanosť a práca sa tu hľadá len veľmi ťažko. V CMF Slovakia ju zatiaľ získalo na základe výberového konania dvadsaťdva ľudí, do konca tohto roka, podľa slov Bena Beljaarsa ich bude približne päťdesiat, do konca budúceho od sto do dvesto. Ráta sa s tým, že z doterajšej jednozmennej prevádzky tu prejdú na dvojzmennú.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...