Vyhľadávanie:

Dobrovoľníci v ZOO pomôžu s úpravami náučného chodníka

Dobrovoľníci v ZOO pomôžu s úpravami náučného chodníka

K obľúbeným „destináciám“ v rámci podujatia Hutníci pre Košice bezpochyby patrí ZOO Košice. Kapacita dobrovoľníkov sa tu naplní v priebehu jedného – dvoch dní. Inak tomu určite nebude ani počas tohtoročného podujatia Hutníci pre Košice, ktoré sa uskutoční v dňoch 17. a 18. júna.

Železiari chodievajú ako dobrovoľníci do ZOO od začiatku vzniku tohto projektu. Za našimi ľuďmi je vidieť veľký kus práce. Podieľali sa na čistení areálu, ošetrovaní a natieraní ohrád, stavali stanové mestečko pre obľúbené podujatie Noc v ZOO, ktoré patrí k najatraktívnejším v záhrade, upravovali priestor pred Gazdovským dvorom, skladali vozíky pre deti...

Aká práca bude na nich čakať tento rok? Hovorí Eva Malešová, vedúca oddelenia vzdelávania a marketingu: „Tentoraz pomôžeme skrášliť náučný chodník Lužný les. Drevený chodník v dĺžke 180 metrov je potrebné ošetriť špeciálnou olejovou ochranou, rovnako tak i drevený altánok. Zároveň vyčistíme okolie chodníka, potrebné bude tiež vyplieť invazívne rastliny.“

Náučný chodník, ktorý je v centrálnej časti ZOO, bol do užívania odovzdaný v roku 2019, ako výsledok slovensko-maďarskej spolupráce v rámci programu Interreg, z prostriedkov EÚ. Patrí k obľúbeným miestam zoologickej záhrady a je návštevníkmi veľmi vyhľadávaný. Je to prirodzený biotop horského lužného lesa.

Registrácia bude spustená 17. mája 2022 o 9.00 hod.

Ďalšie informácie o podujatí nájdete na internete aj intranete: U. S. Steel Košice - Dobrovoľníctvo (usske.sk)

Foto: Josef Kindl, ZOO Košice

 

                     

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...