Vyhľadávanie:

Dobrý štart do odvety

Dobrý štart do odvety

Hokejisti HC Košice vstúpili do druhej šestiny základnej časti odvetnými zápasmi

Ešte v prvú októbrovú nedeľu sa hralo v hokejovej extralige posledné 9. kolo prvej šestiny základnej časti súťaže. Košičania v ňom na domácom ľade hostili Zvolen, ktorému podľahli 0:1. Bola to prvá prehra nášho tímu v novom ročníku najvyššej hokejovej súťaže sezóny 2006/2007, a to so súperom, ktorému sa v našej Steel Aréne darí.

V uplynulej sezóne sme totiž so Zvolenom v 53. kole základnej časti odohrali premiérový extraligový zápas na ľade nového zimného štadióna Ladislava Trojáka a aj vtedy hostia v Košiciach zvíťazili 4:3. Po deviatich kolách prvej šestiny mali zverenci trénerov Jána Šterbáka a Antona Tomka na svojom konte 12 bodov za 4 víťazstvá. Okrem toho zaregistrovali jednu prehru po samostatných nájazdoch (v Martine) a 4 prehry v riadnom hracom čase. V tabuľke im patrilo 6. miesto za vedúcim Slovanom, Trenčínom, Martinom, Nitrou a Žilinou. V streleckej efektivite bolo naše mužstvo spolu so Slovanom a Martinom v počte strelených gólov na tom rovnako, keď strelci tejto trojice nastrieľali v extralige najviac, zhodne po 33 gólov.

Naším najlepším kanonierom v úvodnej šestine základnej časti bol Lažo so šiestimi gólmi, ktorý spolu s ďalšími šesťgólovými strelcami, a to s Róbertom Hunom (Lipt. Mikuláš), Pardavým (Trenčín), Gálikom (Žilina) a Uramom (Slovan) viedli extraligovú tabuľku strelcov. Za Lažom bol v našom tíme druhým najlepším strelcom s 5 gólmi Špilár, 4 góly zaznamenal Javín, 3 góly Kmiť a Bartoš, 2 góly Kledrowetz a Bicek, po 1 góle M. Šterbák, Faith, Hvila, Jenčík, Lipiansky, Lukáč, Pleva a Šimurda.

Šiesta priečka po prvej šestine nevyjadruje silu mužstva a tréner nášho tímu Ján Šterbák to okomentoval slovami: "Naša hra ešte nemá takú fazónu ako by sme chceli, ale veríme, že to časom určite príde." Druhú šestinu odštartovali naši hokejisti doma v šlágri 10. kola proti Trenčínu. Po dramatickom priebehu sa zápas skončil nerozhodne 1:1. Keďže ani päťminútové predĺženie neprinieslo rozhodnutie, po prvý raz v tejto sezóne videli diváci v Steel Aréne samostatné nájazdy. Kým naši boli po sérii štyroch nájazdoch úspešní až v troch, hostia iba v jednom a tak sme za konečné víťazstvo 2:1 získali do tabuľky 2 body. V nedeľu potom Košičania cestovali do Liptovského Mikuláša s jediným cieľom, na Liptove bodovať naplno.

Po štyroch prehrách u súperov v úvodnej šestine (v Bratislave, Žiline, Martine a Nitre) konečne zaknihovali proti Liptákom plný bodový zisk po víťazstve 4:2. Po Trenčíne, kde hokejisti HC Košice vyhrali hneď v 1. kole nového ročníka extraligy, bolo toto víťazstvo v Liptovskom Mikuláši iba druhým na ľade súpera v tejto sezóne. Včera bol v Košiciach opäť hokejový sviatok, pretože v šlágri 12. kola naši hostili lídra tabuľky bratislavský Slovan. Boli odhodlaní svojmu súperovi vrátiť prehru 2:4 z ich prvého vzájomného stretnutia v 3. kole.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...