Vyhľadávanie:

Domáca premiéra až v treťom kole

Domáca premiéra až v treťom kole

V nedeľu 15. septembra 2013 odštartuje zápasmi úvodného kola nový ročník hokejovej extraligy

Košickí hokejisti majú pred novou sezónou za sebou sériu dvanástich prípravných zápasov. Ten posledný absolvovali včera, 10. 9., na ľade úradujúceho majstra vo Zvolene. Zápasovú sériu začali tromi prehrami na moravskom tripe v Třinci a vo Vítkoviciach. Potom štartovali na dvoch medzinárodných turnajoch v Trenčíne a v Poprade, kde sa už predstavili v lepšom svetle. Po troch víťazstvách v Trenčíne sa stali víťazmi Rona Cup-u a po dvoch víťazstvách a jednej prehre obsadili v Poprade na turnaji o Tatranský pohár druhú priečku.

Po prvý raz v rámci prípravy sa predstavili svojim fanúšikom na domácom ľade až v desiatom zápase. V Steel aréne zdolali anglický prvoligový celok Sheffield Steelers a vzápätí v druhom domácom vystúpení si hravo poradili s majstrovským Zvolenom. Bilancia prípravných zápasov teda znie sedem víťazstiev, štyri prehry a posledný výsledok zo včerajšieho stretnutia našich hokejistov vo Zvolene sme do uzávierky tohto čísla Ocele východu nepoznali.

Nový extraligový ročník začíname u súperov. V prvom kole hráme v nedeľu 15. septembra v Poprade a v utorok 17. septembra sa predstavíme v Žiline. Domácu premiéru absolvujú hokejisti HC Košice až v treťom kole v piatok 20. septembra, keď v Steel aréne privítajú Nitru. V septembri potom odohrajú zverenci trénera Antona Tomka na domácom ľade ešte ďalšie dva zápasy, a to v nedeľu 22. 9. o 17. hodine s Martinom a v piatok 27. 9. o 18. hodine s Banskou Bystricou.

Na súpiske tímu HC Košice pre nastávajúcu sezónu sú brankári Dominik Riečický (číslo dresu 2) a Alexandr Hylák (35), obrancovia Marek Kolba (6), Martin Štrbák (7), Milan Takáč (10), Radek Deyl (18), Miroslav Macejko (20), Martin Chovan (26), Michal Novák (27), Juraj Cebák (28) a Michal Šeda (82), útočníci Oliver Jokeľ (8), Peter Boltun (11), Jiří Bicek (12), Ondrej Gmitter (16), Ladislav Nagy (17), Dušan Pašek (22), Matej Češík (23), Richard Jenčík (25), Matúš Matis (29), Peter Bartoš (43), Gabriel Spilar (44), Matej Hinďoš (51), Tomáš Marcinko (65), Tomáš Hrnka (80), Marek Slovák (85), Rastislav Konečný (88) a Peter Sojčík (98).

Do bojov o majstrovské body zasiahnu v extraligových súťažiach aj juniori a dorastenci HC Košice. Juniori odohrajú v Steel aréne v sobotu 14. septembra o 14. hodine majstrovský zápas s tímom HK 36 Skalica a v nedeľu predpoludním o 10.30 hod. so Slovanom Bratislava. Dorastenci sa na domácom ľade predstavia v sobotu 21. septembra o 14.00 hod. v súboji s Topoľčanmi a v nedeľu 22. 9. sa o 10.30 hod. stretnú s Nitrou.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...