Vyhľadávanie:

Sobota v znamení pohybu a zábavy

Sobota v znamení pohybu a zábavy

Na Alejovej ulici sa konal 7. ročník podujatia Rodiny športujú

Železiari, ktorí merali cestu v sobotu 17. augusta do Športovo-zábavného areálu na Alejovej ulici v Košiciach, určite neľutovali. Spoločnosť U. S. Steel Košice pripravila opäť po roku pre svojich zamestnancov populárne podujatie - Rodiny športujú. Jeho siedma edícia ponúkla niekoľko noviniek v športových disciplínach i v sprievodnom programe.

Rodinky hutníkov začali prichádzať do areálu hneď zrána. Niektorí, zdravo športovo "nabudení", prišli ešte pred deviatou hodinou, keď sa oficiálne spúšťala registrácia. "Proti komu hráme?" pristavovali sa hutníci pri informačnej tabuli, na ktorej boli vyvesené zoznamy rodín a samozrejme i mená súperov v jednotlivých športových disciplínach.

Športovým duelom predchádzalo slávnostné otvorenie podujatia. Tohto aktu sa zhostil, podľa vlastných slov "staronový" prezident U. S. Steel Košice, George F. Babcoke: "Keď som pred tromi rokmi otváral toto podujatie, bol sychravý a daždivý deň. Teraz sa na nás usmieva slnko a je veľmi príjemne. Verím, že počas tohto krásneho dňa zažijete množstvo zábavy a skvelých športových výkonov," privítal všetkých železiarov. Na podujatí nechýbal ani viceprezident pre ľudské zdroje Martin Pitorák, ktorý dokonca súťažil v disciplíne stolný tenis. Súčasťou slávnostného otvorenia bol aj krátky sprievodný program. V ňom sa predstavila tanečná skupina Art Street Crew a následne divákov dostal "do varu" mnohonásobný majster sveta v karate Roman Volák. Šampión bojových umení sa počas dňa venoval aj deťom, pre ktoré mal pripravený zaujímavý workshop.

Sobotný deň bol na Alejovej predovšetkým o športe. Od desiatej dopoludnia sa rozpútali rodinné súboje vo futbale, stolnom tenise, šípkach a po roku sa vrátil medzi súťažné disciplíny i streetball. Na umelom zelenom trávniku sa predstavila aj bývalá zamestnankyňa dcérskej spoločnosti U. S. Steel Košice - Labortest, s. r. o. Slávka Ružičková, ktorá s dcérou Viktóriou a synom Matejom nastúpila za tím Rosičovcov. V prvom kole futbalového turnaja na nich čakali Karafovci. Rosičovci im podľahli 1:6. "To nič, hlavne, že sme si všetci dobre zahrali," okomentovala svoje účinkovania mama piatich detí S. Ružičková. Okrem futbalu sa so svojimi ratolesťami zapojila aj do ďalšej súťaže - hodu šípkami.

Veľký záujem bol aj o streetball. Bodaj by nie, veď túto populárnu formu basketbalu zaradili organizátori do programu po ročnej absencii. Pod "deravými košmi" zvádzali medzi sebou tuhý boj Maximovci a Mončekovci. Bolo sa na čo pozerať, pretože v oboch tímoch sa predstavili bývalé či súčasné basketbalistky. "Alexandra hrá za Cassoviu," ukázal prstom na mladú basketbalistku jej otec, nehrajúci kapitán, Marek Maxim z divízneho závodu Údržba. Aktívnou hráčkou v minulosti bola aj jeho manželka Petra, ktorá sa taktiež predstavila v rodinnom tíme. Maximovci sa však do druhého kola neprebojovali. Nad ich sily boli Mončekovci, ktorí zvíťazili o pätnásť bodov v pomere 20:5.

Rušno bolo i za zelenými stolmi. S raketou v ruke sme mali možnosť vidieť aj viceprezidenta pre ľudské zdroje M. Pitoráka, ktorého počas zápasov povzbudzovala manželka Beáta. Stolnotenisovú dvojicu vytvoril s Markom Lazorom. "Ide predovšetkým o zábavu a radosť z pohybu," nechal sa počuť viceprezident po jednom zo zápasov. V dobrej nálade sme zastihli aj Kosmasa Bekiarisa z BSC so synom Samuelom, ktorým sa v stolnotenisovom turnaji už tradične darí. Pred rokom boli bronzoví, teraz si ešte o jednu priečku polepšili. Hlava rodiny uvažuje, že po stolnotenisových úspechoch si vyskúšajú aj niečo iné. "Musím však presvedčiť manželku. Keď sa mi to podarí, prihlásime sa na futbal," prezradil otec troch synov.

Tradične obrovskej popularite sa tešili šípky. Už od spustenia súťaže sa v miestnosti s farebnými terčmi tvorili dlhé rady ľudí. Medzi nimi boli i takí, ktorí si "odskočili" zahádzať v rámci prestávky medzi inými športovými disciplínami. Na šípky sa prihlásili i Marek a Ingrid Molnároví, ktorí na Alejovú dorazili aj so svojimi dvojičkami Lilkou a Ivkou. "Skákali sme na trampolíne a vyhrali sme cukríky," pochválili sa sympatické dievčatá.

Podujatie Rodiny športujú sa vyznačovalo i bohatým sprievodným programom pre malých i veľkých. Ako sa správať v premávke naučil deti Alexander Pallesitz, ktorý si na túto tému pripravil vystúpenie s názvom Pozor na autíčko. Malí návštevníci si mohli svoje vedomosti o premávke vyskúšať na detskom ihrisku. Okrem toho boli pre nich pripravené všakovaké atrakcie, ako napríklad maľovanie na tvár, nafukovací hrad na skákanie, trampolína či jazda na elektrických autíčkach. Nemožno nespomenúť ani množstvo súťaží, za ktoré mohli deti vyhrať sladkú odmenu. Dospelí si pochvaľovali zdravotnícky stan, v ktorom im zadarmo odmerali tlak a cholesterol a dozvedeli sa, ako sa správne starať o chrup.

Športové zápolenia sa skončili pred štrnástou hodinou. Záver podujatia patril slávnostnému vyhodnoteniu výsledkov. Najlepší v jednotlivých kategóriách si prevzali z rúk prezidenta U. S. Steel Košice hodnotné ceny a vyžrebovali i víťaza tomboly. Majiteľom nového tabletu sa stal Peter Dzinák. Úspešný deň ukončilo hudobné vystúpenie detí z komunitných centier ETP Slovensko a Konzervatória na Exnárovej ulici v Košiciach.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...