Vyhľadávanie:

Domáca víťazná séria naďalej trvá

Domáca víťazná séria naďalej trvá

Hokejisti HC Košice vstúpili do nového roka víťazstvom v Martine

V novom roku pokračovala hokejová Tipsport extraliga v piatok 4. januára 2013 stretnutiami 34. kola a Košičania sa v ňom predstavili na ľade súpera v Martine. Štart v roku 2013 sa im proti tomuto súperovi vydaril a oslávili ho víťazstvom. V nastúpenom víťaznom ťažení potom pokračovali aj doma proti Skalici a sériu víťazstiev natiahli na päť zápasov po sebe. Fanúšikov i hráčov potešilo, že zverenci trénera Milana Staša začali naberať fazónu. Dlho sa však netešili, pretože v ďalších dvoch stretnutiach na ľade súperov prehrali. Najprv v utorok 8. januára neuspeli u predposledného tímu extraligovej tabuľky v Žiline a potom prehrali aj prestížny duel s lídrom extraligovej tabuľky vo Zvolene. Hoci naši v tomto zápase viedli 3:1, napokon podľahli Zvolenčanom po samostatných nájazdoch 3:4.

Spokojní však môžeme byť s účinkovaním nášho mužstva na domácom ľade v Steel aréne. Odkedy sa trénerského žezla v tíme HC Košice ujal M. Staš (od 8. novembra 2012), pod jeho vedením vicemajster doma ešte neprehral. Po stretnutí s Popradom, ktorého v nedeľu 13. januára v Steel aréne Košice zdolali 4:1, to bolo ich už deviate domáce víťazstvo za sebou. Horšiu bilanciu majú u súperov, keď z desiatich stretnutí len štyrikrát vyhrali. V čom vidí tento rozdiel tréner M. Staš? "I keď sme u súperov v niektorých stretnutiach nehrali zle, nemali sme však toľko šťastia pri premieňaní gólových šancí ako domáci. Musím priznať, že nám nevychádzali ani presilovky a o našich prehrách často rozhodovali chyby v oslabení. Musíme to však čo najskôr zmeniť."

Pikantnú príchuť mal domáci súboj s Popradom. Náš útočník Richard Jenčík mal pred zápasom na svojom konte 99 strelených extraligových gólov. A práve vo východniarskom derby strelil dva góly. Jedným gólom prvú stovku zaokrúhlil a druhým gólom načal druhú stovku. Po stretnutí sme sa ho opýtali, či si pamätá na svoj prvý extraligový gól. "Samozrejme, bolo to v Žiline, kde sme hrali extraligový zápas 3. októbra v roku 2004. Na môj premiérový gól mi vtedy prihrávali spoluhráči Dravecký s Bulíkom," pohotovo zareagoval oslávenec stého gólu v drese HC Košice.

Hokejová extraliga pokračuje v piatok 18. januára stretnutiami 39. kola. Košičania budú mať opäť výhodu domáceho ľadu, na ktorom o 18. hodine privítajú nováčika z Piešťan.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...