Vyhľadávanie:

Domáce zaváhanie

Domáce zaváhanie

Hádzaná
V posledných stretnutiach sa strelecky darilo nášmu Martinovi Strapkovi. Proti Hraniciam zaťažil konto súpera desiatimi gólmi, proti Novým Zámkom skóroval šesťkrát. Na snímke z tohto súboja bol Strapko (pri streľbe) takto tvrdo atakovaný brániacim hráčom súpera.

Dobrý finiš hádzanárov z Nových Zámkov rozhodol o tom, že Košice zostanú v tabuľke spoločnej česko-slovenskej hádzanárskej ligy po základnej časti na 4. mieste slovenskej časti tabuľky. Hádzanári z Nových Zámkov totiž hrali v 23. kole v Košiciach, kde zvíťazili 28:24.

"Tohto zápasu bola škoda, lebo pred štvrťfinálovými zápasmi play off o titul majstra Slovenska sme mali v pláne skončiť zo slovenských mužstiev na 3. mieste," povedal po nevydarenom zápase tréner nášho celku 1. MHK Gabriel Schmiedt a pokračoval: "Zápas sme nezvládli, najmä hráči vo svojich hlavách, pretože vedeli o tom, že potrebujeme vyhrať. V úvode nás nepodržal ani brankár Olejár a navyše v útoku sme nepremenili niekoľko gólových šancí. Po zmene strán sme chceli zvýšenou aktivitou privodiť zvrat, ale nešlo to. Súperov tlak bol čoraz väčší, čo na náš herný kŕč platilo."

Súper nám tak ušiel v tabuľke na rozdiel troch bodov, ale už po 24. kole mohli naši hádzanári tento náskok znížiť na rozdiel bodu. Novozámčania by však museli doma s Duklou Praha prehrať a naši vyhrať v Brne. Košičania si síce po tuhom boji z Brna domov priviezli cenné dva body za tesné víťazstvo 34:33, lenže Nové Zámky doma zdolali Duklu o gól 33:32 a ich náskok rozdielom troch bodov v tabuľke naďalej trvá.

"Do Brna sme odchádzali s jediným úmyslom odčiniť domácu prehru s Novými Zámkami, čo sa nám aj podarilo," priblížil nám situáciu na palubovke súpera jeden z našich najskúsenejších hráčov 1. MHK Košice, slovenský reprezentant Ján Kolesár a dodal: "Na Morave sme sa predstavili v tom lepšom svetle, snažili sme sa hrať rýchlo i presnejšie zakončovať. Neustále sme viedli, domáci až v závere znížili na rozdiel gólu. Trochu nám to škrípalo v obrane, čoho výsledkom bolo až 33 gólov v našej bráne."

Do konca súťaže zostávajú už len dve kolá, po ktorých sa môže situácia Košičanov po základnej časti HIL zmeniť k lepšiemu. Kým Nové Zámky sa v najbližšom kole predstavia vo Frýdku-Místku a doma privítajú Prešov, naši hádzanári hrajú už zajtra, v stredu 30. marca o 18.00 h. doma s Bardejovom. V poslednom kole sa predstavia na palubovke vedúceho tímu interligy v Karvinej. V hre sú teda ešte 4 body, a podobne ako v iných športoch, aj v hádzanej je všetko možné. Veď napríklad náš tím na palubovke súpera v Karvinej v minulosti už vyhral, prečo by nemohol aj v tejto sezóne.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...