Vyhľadávanie:

Domka pomáha mladým zmysluplne využiť voľný čas

Domka pomáha mladým zmysluplne využiť voľný čas

Ukončili ďalší projekt grantového programu Spoločne pre región

Dobrovoľníci zo Združenia saleziánskej mládeže Domka v Rožňave učia deti a mládež zodpovednosti a dobru. Ponúkajú im zmysluplné trávenie voľného času i schopnosť aktívne vyhľadávať príležitosti, ktoré sú pre ich osobný rozvoj užitočné. Organizujú besedy, workshopy, športové podujatia, pobyty v prírode i rôzne súťaže. Cieľom projektu, ktorým sa uchádzali o grant programu spoločnosti U. S. Steel Košice a Karpatskej nadácie Spoločne pre región, bolo pomôcť mladým lídrom v meste zorganizovať cyklus odborných kurzov pre animátorov - dobrovoľníkov. Absolventi tréningov mali potom získané vedomosti z oblasti psychológie, pedagogiky, sociálnej práce a etiky zúročiť na pravidelných stretnutiach s mladými ľuďmi. V priebehu tohto roka sa školeniu podrobilo bezmála dvadsať dobrovoľníkov.

"Dôležitou súčasťou projektu boli takzvané streetworkové výjazdy na rožňavské sídlisko Juh. Športové aktivity ako futbal, hokejbal, či stolný tenis pre približne dvadsať detí zabezpečovali okrem troch saleziánov aj ďalší dobrovoľníci. Niektorým mladým stačila len prítomnosť iných, aby sa mohli spolu porozprávať a pobudnúť v bezpečnom prostredí. Počas týchto aktivít sa podarilo nadviazať kontakt aj s rodičmi, starými rodičmi a náhodnými okoloidúcimi. V rámci výjazdov sme poskytli viac ako 120 individuálnych konzultácií a odpracovali okolo sedemsto hodín dobrovoľníckej práce. Do realizácie aktivít sa nám podarilo aktívne zapojiť viacerých partnerov - Saleziánov Don Bosca, Mesto Rožňava, základné a stredné školy, Združenie Laura Rožňava, OZ Savio Bratislava, ale aj veľa rodičov. Aj keď sa projekt skončil, v práci s mládežou budeme vďaka dobrovoľníkom pokračovať," informoval predseda strediska Domka Pavol Piatrov.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...