Vyhľadávanie:

Doprava získala ďalší titul

Doprava získala ďalší titul

V 53. ročníku hokejového turnaja O pohár prezidenta U. S. Steel Košice nenašli premožiteľa

Steel aréna hostila turnaj o hokejového majstra firmy a od úvodného vhadzovania v pondelok 27. januára desať tímov odohralo 28 zápasov. Družstvá boli vyžrebované do dvoch skupín, v ktorých sa hralo systémom každý s každým. Prvé štyri ďalej bojovali vo vyraďovacej časti o postup. Vo finále, ktoré odohrali v stredu 26. februára, sa tešili z ďalšieho titulu hráči Dopravy, ktorí v dramatickom zápase vyhrali nad Vedením až po samostatných nájazdoch v pomere 2:1. Súboj o 3. miesto lepšie zvládli hokejisti Oceliarne, ktorí  zvíťazili nad Teplou valcovňou 4:2. Vo finálový večer prišli povzbudiť a odovzdať ocenenia najlepším prezident USSK Jim Bruno a viceprezidenti - pre ľudské zdroje a transformáciu Karl Kocsis, pre vonkajšie vzťahy, riadenie a rozvoj podnikania Miroslav Kiraľvarga a predseda Rady odborov OZ KOVO U. S. Steel Košice Juraj Varga.

Hráči Dopravy predvádzali útočný hokej a ukázali stabilnú formu počas celého turnaja, postupne zdolávali každého súpera. Dali najviac gólov, až 44, čo znamená v priemere 6,3 góla na zápas. Obrana žlto-modrých pracovala spoľahlivo a pustila len 9 gólov, čo je najmenej spomedzi všetkých tímov. Takmer polovicu gólov tímu si pripísal kapitán mužstva Miroslav Hriňák, ktorý neskrýval spokojnosť s výsledkom. „Máme teraz dobré obdobie, v priebehu posledných 3 rokov je to tretia medaila. Predtým sme mali vždy problém prebojovať sa medzi posledné štyri tímy - aj keď sa nám podarilo vyhrať skupinu, nezvládli sme štvrťfinále. Sme šťastní, podarilo sa nám to dotiahnuť do víťazného konca a  mali sme aj šťastie, ale to k športu patrí. Rozhodol kolektívny duch, chuť po víťazstve a skvelý koučing trénerov.“

Finálový zápas bol napínavý až do konca, Vedenie pár minút pred koncom vyrovnalo na 1:1. „Je pravdou, že nedisciplinovanosťou sme sa pripravili o pokojnejší záver zápasu a bola z ­toho nakoniec lotéria, keď sa rozhodovalo až v samostatných nájazdoch. Po finálovom zápase sme si išli na chvíľu spolu sadnúť.  Dali sme si pivo, porozprávali sa o pocitoch a všetkých  emóciách, ktoré nás sprevádzali turnajom, dodal Miroslav Hriňák.

Ocenenie najlepšieho obrancu turnaja získal Roman Gburík z tímu ­Vedenia. „Napriek neúspechu vo finálovom zápase vládla v našom ­tíme veľká spokojnosť už po semifinálovom zápase. Náš tím sa dostal do ­finále po viac ako 10 rokoch, čo určite nikto z nás nečakal. Za zlomový moment môžeme určite považovať skupinovú prehru s Dopravou, ktorá nás nakopla ešte k lepším výkonom, najmä pokiaľ ide o defenzívnu činnosť celého mužstva,“ zhodnotil Roman Gburík. „Vo finále sme hrali veľmi koncentrovane, no žiaľ rozhodlo umenie či šťastie najproduktívnejšieho hráča Mira Hriňáka. V samostatných nájazdoch je to aj o šťastí, no určite tím dopravy ukázal skvelú ­formu celý turnaj a o celkové víťazstvo statočne a veľmi húževnato bojovali v každom zápase, pochválil súpera Gburík. 

 Defenzívna činnosť Vedenia bola druhá najlepšia na turnaji. „Pravdu povediac, najviac sme sa zapotili v semifinálovom zápase, keď sme hrali určite proti najrýchlejšiemu útoku v USSK. Finále sa dá skôr prirovnať k šachovej partii, nikto nechcel urobiť chybu. Udelené ocenenie si veľmi vážim, má na ňom zásluhu celé mužstvo,“ zdôraznil Gburík.

V hľadisku medzi fanúšikmi nemohol chýbať ani Peter Balog, riaditeľ DZ Doprava. „Nedá sa povedať, že by sme mužstvo alebo fanklub nejako špeciálne motivovali. Samozrejme, priebežné výsledky a hra boli pod drobnohľadom kolegov z nášho DZ, ktorí pozápasovo detailne rozoberali taktiku a dôležité momenty jednotlivých zápasov. Na našich hokejových reprezentantoch si cením hlavne to, že obetovali hokejovému turnaju svoj voľný čas, čo už je v dnešnej uponáhľanej dobe vzácnosť. Poďakovanie im patrí aj za viac než dôstojnú reprezentáciu DZ Doprava, výsledkom čoho bol veľmi súdržný výkon a nakoniec aj víťazstvo v turnaji. Nerodilo sa ľahko, vďaka oduševnenému a obetavému výkonu sme zápas ustáli a v nájazdoch rozhodli vo svoj prospech."

KONEČNÉ PORADIE

1. Doprava

2. Vedenie

3. Oceliareň

4. Teplá valcovňa

INDIVIDUÁLNE OCENENIA

Najlepší strelec: Miroslav Hriňák (Doprava)

Najlepší útočník: Jaroslav Guzi (Oceliareň)

Najlepší obranca: Roman Gburík (Vedenie)

Najlepší brankár: Marek Tatár (Teplá valcovňa)

Najužitočnejší hráč: Milan Takáč (Energetika)

Cena Fair Play: mužstvo Teplej valcovne

SÚBOJ O 3. MIESTO

Oceliareň – Teplá valcovňa 4:2 (0:1, 3:0, 1:1), góly za domácich Jozef Véber, Ivan Kováč, Ján Dzurilla, Marek Oravec, góly za hostí Milan Hlavna, Matej Janke.

SÚBOJ O 1. MIESTO

Doprava – Vedenie 2:1 (1:0, 0:0, 0:1) po SN, góly domácich Miroslav Hriňák 2, rozhodujúci SN Miroslav Hriňák, za hostí Július Lang.

SÚŤAŽ O NAJLEPŠÍ FANKLUB

1. Doprava 128,6 dB

2. Teplá valcovňa 112,4 dB

3. Vedenie 110,9 dB

4. Oceliareň 110,4 dB

DOTERAJŠÍ VÍŤAZI HOKEJOVÉHO TURNAJA

2020 – Doprava

2019 – Energetika

2018 – Doprava

2017 – Studená valcovňa

2016 – Oceliareň

2015 – Studená valcovňa, Zušľachťovne a obalová vetva

2014 – Studená valcovňa, Zušľachťovne a obalová vetva

2013 – Oceliareň

2012 – Oceliareň

2011 – Oceliareň

2010 – Oceliareň

2009 – Vedenie

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...