Vyhľadávanie:

Dopravné ihrisko vo VŠA

Dopravné ihrisko vo VŠA

Dopravné ihrisko
Práce na dopravnom ihrisku sú v týchto dňoch v plnom prúde.

Štatistika je neúprosná. Niet vari dňa v roku, aby na slovenských cestách neprišiel vinou nezodpovedného vodiča niekto o život. Nezriedka sú obeťami dopravných nehôd aj deti.

Zamedziť tomuto javu by, popri iných opatreniach, pomohla i systematická dopravná výchova na školách. Žiaľ, podľa dostupných údajov na tých našich, košických, vlastne neexistuje. A sporadické akcie, zamerané výlučne na túto problematiku, by sa dali spočítať na prstoch jednej ruky. Kedysi bolo v našom meste niekoľko dopravných ihrísk. Dnes ani jedno. Dnes. Už onedlho však bude tomu inak. Aj vďaka spoločnosti U. S. Steel Košice.

Pôvodná myšlienka manželky prezidenta U. S. Steel Košice Phyllis Navettovej, vybudovať pre košické deti polyfunkčné ihrisko, sa v týchto dňoch, po hľadaní a nájdení vhodnej lokality, pretavuje do skutočnosti. Po niekoľkých rokovaniach U. S. Steel Košice s mestskou časťou Košice-Juh vyrastie na bývalom, už pätnásť rokov nefunkčnom detskom ihrisku na Všešportovom areáli, športovo-zábavné centrum pre deti. Jeho súčasťou bude aj dopravné ihrisko, ktorého kompletnú rekonštrukciu si zobrali na starosť košickí oceliari.

Dodávateľom prác sú košické Cestné stavby, na celom projekte spolupracuje divízny závod Špeciálna údržba, konštrukčnú dokumentáciu mosta spracoval ITES. V týchto dňoch práce na stavbe dopravného ihriska finišujú. Mestská časť Košice-Juh zrekonštruuje aj dráhu pre korčuliarov a vybuduje jazierko. Začiatkom októbra by malo byť dopravné ihrisko slávnostne otvorené.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...