Vyhľadávanie:

Dorastenci s titulom

Dorastenci s titulom

Po hádzanárskej sezóne hovoríme s riaditeľom klubu 1. MHK Košice D. Timkom

V hádzanárskom klube 1. MHK Košice, ktorého generálnym partnerom je U. S. Steel Košice, zavládla po uplynulej sezóne čiastočná spokojnosť. Vlani bronzoví muži v extralige 3. priečku neobhájili, keď v konečnom poradí skončili len na 4. mieste. Radosť však nášmu klubu urobili mládežnícke družstvá. Nielen o ich úspechoch sa Oceľ východu porozprávala so športovým riaditeľom klubu Dušanom Timkom.

- I napriek tomu, že seniori svoj cieľ v extralige nedosiahli, o to väčšiu radosť nám urobili starší dorastenci, ktorí pod vedením trénera Gabriela Schmiedta získali majstrovský titul. Po vlaňajšom striebre sa tento raz chlapci dočkali zlatých medailí. O tento pekný úspech sa pričinili okrem trénera Schmiedta, brankári Boháč, Dulina a hráči Baláž, Urban, Furda, Töviš, Kollár, Auer ml., Guzy, Barabas, Hruščák ml., Styrančák, Bokol, Miňo, Capík, Tatarko a Kišiday. Vedúcim družstva bol Marián Auer. O suverenite nášho tímu v dorasteneckej lige svedčí skutočnosť, že v uplynulej sezóne prehrali iba v jednom zápase vo finálovej skupine v Bratislave s ŠKP. Na medailových priečkach skončili svoje účinkovanie v majstrovských súťažiach aj mladší dorastenci a mladší žiaci, ktorí zhodne obsadili tretie priečky. Keď už hovorím o úspechoch našich mládežníckych tímov, musím pochváliť aj hráčov B mužstva mužov, ktorí si v I. hádzanárskej lige počínali veľmi dobre, keď v konečnej tabuľke skončili na 2. mieste.

· Vráťme sa ešte k účinkovaniu seniorského tímu v extralige. Ako ste povedali, so štvrtým miestom nebola v tábore košických hádzanárov spokojnosť. Prečo?
- Nuž, cieľom mužstva bolo umiestniť sa do tretieho miesta. Nestalo sa, lebo v zápase o bronz naši muži neuspeli v play-off proti Novým Zámkom a na zápasy prehrali 2:3. Príčin tohto neúspechu bolo viac, naši hráči určite mali na to, aby skončili v elitnej trojici. V závere však kvôli zraneniam niektorých opôr mužstvo nehralo v tomto najsilnejšom zložení. Hráči majú teraz dovolenky, s prípravou na novú sezónu začnú v pondelok, 23. júla, pod vedením trénera Jána Hruščáka. Týždeň sa budú pripravovať v domácich podmienkach, potom odídu na sústredenie do Vysokých Tatier. Po návrate sa bude mužstvo venovať hernej činnosti a odohrá niekoľko prípravných zápasov doma aj u našich južných susedov v Maďarsku.

· Dôjde v kádri mužstva pred novým ročníkom extraligy k niektorým zmenám?
- Hneď po sezóne odišla do majstrovského tímu Českej republiky do Karvinej dvojica ostrieľaných hráčov Farkašovský s Faithom, ktorým v našom klube skončili zmluvy. O posilách je teraz ešte predčasné hovoriť, ale isté je len to, že šancu zahrať si extraligu v našom seniorskom tíme dostanú talentovaní piati - šiesti dorastenci z nášho majstrovského celku.

· Kedy odštartuje nový ročník extraligy mužov?
- V sobotu, 8. septembra, je na programe 1. kolo, v ktorom sa naši chlapci predstavia vo východniarskom derby s majstrovským celkom v Prešove. Doma sa svojim fanúšikom v hádzanárskej hale vo Všešportovom areáli predstavia v 2. kole v nedeľu, 16. septembra, o 15. hodine v súboji proti Považskej Bystrici. Pre novú sezónu sme vyšli s jednou novinkou. Naše extraligové mužstvo bude domáce stretnutia hrávať nie v sobotu, ako doteraz, ale v nedeľu popoludní. Rozhodli sme sa tak preto, aby naše zápasy nekolidovali v sobotu popoludní nielen s ligovým futbalom, ale aj s mužským a ženským basketbalom v Košiciach.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...