Vyhľadávanie:

Dramatické súboje o medaily

Dramatické súboje o medaily

Majstrovský titul zmiešaných družstiev vo volejbale si vybojoval tím z Predaja

Dva dni, 19. a 26. mája, sa v telocvičniach vysokoškolských internátov na Jedlíkovej ulici hrali stretnutia vo volejbale mix družstiev o majstra U. S. Steel Košice. V tomto roku sa konal ešte len 2. ročník majstrovstiev, na ktorých sa pod vysokou sieťou predstavilo deväť družstiev. Titul si po zásluhe vybojovali hráči a hráčky z družstva Predaja. Vo finále zdolali kombinované družstvo Dopravy 2:1 po setoch 25:23, 21:25 a 15:10. Aj zápas o 3. miesto bol dramatický, keď v ňom družstvo Energetiky zvíťazilo nad Obalovou vetvou tiež tesne 2:1 po setoch 25:19, 23:25 a 15:13. Vlaňajší majstri, vysokopeciari, titul v tomto roku neobhajovali. Do súťaže sa v tomto roku neprihlásili a niektorí hráči, či hráčky posilnili iné celky, najviac ZHD.

Organizátori zvolili pre tohtoročný šampionát iný hrací systém, aby si jednotlivé družstvá zahrali čo najviac. Najprv hrala v dvoch skupinách (A a B), kde hral každý s každým. Podľa poradia v skupinách sa vytvorili ďalšie tri skupiny po troch družstvách (skupina C, D, a E), kde tiež hral každý s každým. Prvé dva kolektívy z prvých dvoch skupín (C a D) hrali tzv. zápasy pravdy a to krížovým systémom prvý s druhým a druhý s prvým. Víťazi sa potom stretli vo finále a porazené celky hrali o 3. miesto. Družstvá, ktoré skončili v skupinách C a D na tretích priečkach, odohrali zápas o 5. miesto. V tretej E skupine sa potom hralo systémom každý s každým o konečné umiestnenie na 7. až 9. mieste.

>Výsledky C skupiny: Obalová vetva - ZHD 2:1, Doprava - Obalová vetva 2:0 a ZHD - Doprava 0:2. Poradie: 1. Doprava, 2. Obalová vetva, 3. ZHD

D skupina: Energetika - Nemocnica Šaca 2:0, Predaj - Energetika 2:1 a Nemocnica Šaca - Predaj 0:2. Poradie: 1. Predaj, 2. Energetika, 3. Nemocnica Šaca. Tretie družstvá ZHD a Nemocnica Šaca hrali o 5. - 6. miesto konečného poradia s výsledkom 1:2. V zápasoch pravdy sa stretol víťaz C skupiny Doprava s druhým z D skupiny s Energetikou - vyhrala Doprava 2:1. V druhom zápase druhý z C skupiny Obalová vetva hrala s víťazom D skupiny Predajom - vyhral Predaj 2:0. O 3. miesto Energetika - Obalová vetva 2:1 a finále Predaj - Doprava 2:1.

E skupina: Labortest - Nákup 2:1, BSCe - Labortest 1:2 a Nákup - BSCe 0:2. Poradie: 1. Labortest, v konečnom poradí však skončil na 7. mieste, 2. BSCe, celkove na 8. mieste a 3. Nákup obsadil v konečnej tabuľke 9. miesto.

Víťazné družstvo Predaja hralo na šampionáte v zostave: Krajčí, Ňachaj, Holzträger, Dolák, Mikula, Malčická, Jašeková a Petríková. Kapitán tímu Jozef Ňachaj po prevzatí cennej trofeje a zlatých odznakov za prvenstvo na šampionáte pre Oceľ východu povedal: "Tento ročník sa mi zdal byť oveľa vyrovnanejší než vlani. Vtedy sme skončili tretí, preto zisk majstrovského titulu v tohtoročnej silnejšej konkurencii je pre nás veľmi cenný. Viaceré družstvá mali teraz kvalitnejšie kádre hráčov, priebehy zápasov boli dramatickejšie. Najviac sme sa obávali sily energetikov, ktorí patria i na turnaji v rámci letnej olympiády k favoritom. Ale v zápase D skupiny sme ich po tuhom boji zdolali. Príjemným prekvapením bol tím z Dopravy, ktorý nám bol vo finále rovnocenným súperom. Dosť sme sa natrápili, kým sme napokon nad ním zvíťazili. Lepšie sme zvládli rozhodujúci skrátený tretí set a to rozhodlo v náš prospech."

Na záver organizátori vyhodnotili a odmenili najužitočnejších hráčov. Medzi volejbalistkami to bola Ľudmila Karchutňáková z Labortestu a z hráčov MUDr. Igor Milichovský z tímu Nemocnica Šaca.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...