Vyhľadávanie:

Dramatický záver kvalifikácie

Dramatický záver kvalifikácie

Po šiestich kvalifikačných pretekoch strelcov v zálohe sa cez víkend na strelnici v Príbelciach rozhodlo o tom, že okrem družstva žien si postup na tohtoročné majstrovstvá Slovenska v streleckom viacboji i trojboji vybojovali aj dve družstvá mužov z USSK a v súťaži jednotlivcov nás bude reprezentovať M. Seman. Kým istú účasť si ešte skôr zabezpečili ženy v zložení T. Gazdagová, S. Hamadejová a S. Imrichová, po sobotňajších pretekoch v Príbelciach si postup medzi slovenskú streleckú elitu vybojovali aj R. Dargaj, J. Lučkay a R. Šatek. Ďalšie tri naše družstvá mužov museli o postup na slovenský šampionát bojovať až do posledného dňa kvalifikácie. Najbližšie k tomu mala trojica P. Brugoš, K. Hruška a D. Krankus, ktorá bola po štyroch kvalifikačných pretekoch v priebežnom poradí na deviatej priečke. Lenže v Príbelciach sa im prvý deň nedarilo, na svoje konto si pripísali len 1 349 bodov, skončili na 17. mieste a v celkovom poradí v súťaži družstiev klesli na 11. miesto. Keďže na majstrovstvách Slovenska, ktoré sa budú konať v septembri práve na strelnici v Príbelciach, bude môcť štartovať len štrnásť tímov, "Brugošovci" mali v nedeľu čo robiť, aby naplnili svoje výkonnostné ciele.

V streľbe z pištole dosiahol K. Hruška výkon 145 b., P. Brugoš mal 141 bodov. V trojpolohovej streľbe zo samopalu bol zo spomínanej trojice najlepší K. Hruška so 122 bodmi. V hode granátom zaregistroval D. Krankus maximálny počet 50 bodov a z bojovej pištole P. Brugoš nastrieľal 114 bodov. V poradí jednotlivcov obsadil D. Krankus so 400 bodmi lichotivé 4. miesto. V súťaži družstiev dosiahli spolu 1 432 bodov a v konečnom poradí obsadila táto trojica poslednú štrnástu postupovú priečku. Splnil sa im vytúžený sen, postúpiť na majstrovstvá Slovenska a obhajovať vlaňajší majstrovský titul.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...