Vyhľadávanie:

Dva úspechy Adriána Ficíka v jeden deň

Dva úspechy Adriána Ficíka v jeden deň

Adrián Ficík zo Závodného hasičského útvaru U. S. Steel Košice zožal počas jedného dňa, v sobotu 7. júna 2014, dva veľmi cenné úspechy. Prvý z nich v siedmom ročníku medzinárodnej súťaže dobrovoľných a profesionálnych hasičov TFA Slovakia 2014 - Toughest Firefighter´s Alive - Najtvrdšie hasičské prežitie, ktorú usporiadalo Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici. Súťažiaci museli zdolať štyri mimoriadne náročné disciplíny. Okrem rozvinutia hadíc do 80-metrovej dĺžky a ich následného stočenia a uloženia do boxu, absolvovania prekážkovej dráhy, ktoré pozostávalo z udierania kladivom do hamerboxu, prenosu 80-kilogramovej figuríny do vzdialenosti šesťdesiatich metrov a prekonania bariéry vysokej tri metre. Potom nasledoval výstup s 20-kilogramovými kanistrami na druhé podlažie drevenej konštrukcie a vybehnutie na 22. poschodie výškovej budovy.

"Štartoval som v kategórii od 30 do 35 rokov, v ktorej som obsadil druhé miesto. Najviac mi dali zabrať schody, kde som už cítil úbytok energie. A tak som si len držal svoje tempo," zhodnotil svoj výkon Adrián Ficík.

Druhým športovým podujatím, ktoré sa konalo v ten istý deň, bol druhý ročník súťaže Železný hasič Abrahám 2014, ktorá sa uskutočnila pri Trnave. Tu na prekážkovej dráhe dlhej vyše dvesto metrov bolo pre súťažiacich pripravených sedem náročných disciplín. "Najťažšia z nich bola na konci pretekov a spočívala v prevracaní stokilogramovej pneumatiky. Prevaliť ju bolo treba trikrát a potom dobehnúť do cieľa," priblížil súťažnú úlohu náš kolega, ktorý v kategórii nad 30 rokov nenašiel premožiteľa.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...