Vyhľadávanie:

Dvaja už v semifinále

Dvaja už v semifinále

Vo futbalových majstrovstvách U. S. Steel Košice skončili súboje v skupinách

V uplynulom týždni sa poslednými zápasmi v skupine A i B rozhodlo o postupujúcich do štvrťfinále. V A skupine sa prvenstvo majstrovského celku z roku 2004 Teplej valcovne podľa prognóz očakávalo. V troch stretnutiach nestratili ich hráči ani bod, ale oveľa príjemnejším prekvapením bolo víťazstvo Dopravy v B skupine. Až v posledných kolách základnej časti sa konečne vyznamenali strelci, keď v záverečných troch stretnutiach sme zaregistrovali poltucet gólov. Zároveň sa rozhodlo o tom, že do ďalších bojov zo skupiny A okrem Teplej valcovne a Oceliarne postúpili aj futbalisti z Údržby. Takisto si postup medzi štvrťfinalistov z B skupiny okrem Dopravy a Energetiky vybojovali hráči z Vedenia. Do ďalších bojov teda z troch skupín nepostúpili Studená valcovňa, Hutnícka druhovýroba a Koksovňa. V pondelok tohto týždňa sa už hrali dve štvrťfinálové stretnutia, z ktorých si do semifinále postup zabezpečili futbalisti z Teplej valcovne a Dopravy.

Výsledky zo skupín

A skupina
Teplá valcovňa - Oceliareň 6:3 (2:1)
Keďže obidve mužstvá už mali zabezpečený postup do štvrťfinále, hralo sa bez nervozity. Oceliari iba v prvom polčase dokázali držať krok so súperom a tuho mu vzdorovali. Po zmene strán aktívnejší a pohyblivejší domáci zásluhou strelecky disponovaného Tobáka, získali až štvorgólový náskok, keď viedli už 6:2. Za domácich 4 góly zaznamenal Tobák, 2 góly strelil Starzyk. Za hostí boli strelecky úspešní Seliga, Devald z 11-ky a Hudák.

Údržba - Studená valcovňa 6:2 (1:0)
Hostia v prípade víťazstva mohli postúpiť, a to aj napriek tomu, že jedno stretnutie prehrali kontumačne. Nemali čo stratiť, hrali aktívne, ale nedarilo sa im v koncovke. Údržbári svoju miernu prevahu ešte pred prestávkou zvýraznili vedúcim gólom. Až po zmene strán rozhodli o svojom zaslúženom víťazstve, keď sa strelecky presadil Henzel, autor štyroch gólov. Darilo sa aj Dancákovi, ktorý pridal ďalšie dva góly. Hostia sa spoliehali na rýchle protiútoky, z ktorých dva razy skóroval pohyblivý Komora.

Konečná tabuľka A skupiny

1. Teplá valcovňa 3 0 0 0 11:4 9 b.
2. Údržba 3 1 1 1 9:6 4 b.
3. Oceliareň 3 1 1 1 8:8 4 b.
4. SVa 3 0 0 3 2:12 0 b.


B skupina
Doprava - Hutnícka druhovýroba 6:0 (2:0)
Hostia nastúpili na zápas len s ôsmimi hráčmi a tak na úspech proti ambicióznemu súperovi nemohli pomýšľať. Síce sa snažili držať loptu čo najdlhšie na svojich kopačkách, ale domáci im i napriek tomu uštedrili poltucet. "Mačajovci" nedokázali streliť ani len čestný úspech. Po 2 góly víťazného tímu strelili Šimko a Pasternák, po jednom pridali Gönci a Deák.

Vedenie - Energetika 0:0 Hráči z Vedenia si vybojovali postup i napriek tomu, že v skupine v troch zápasoch strelili len jeden gól. Energetici sa snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu a zo skupiny postúpiť do štvrťfinále z prvého miesta, lenže nedarilo sa im v koncovke. Z množstva gólových šancí, ktoré mali najmä Sabo, Duháň, Piga i Dieneš, ani jedna strela neskončila za chrbtom brankára Ľapina.

Konečná tabuľka B skupiny
1. Doprava 3 1 2 0 7:1 5 b.
2. Energetika 3 1 2 0 4:1 5 b.
3. Vedenie 3 0 3 0 1:1 3 b.
4. ZHD 3 0 1 2 1:10 1 b.


Štvrťfinále
Teplá valcovňa - Vedenie 2:1 (0:0)
V prvom polčase sa obidve mužstvá viac zamerali na defenzívu a tak gólových šancí bolo veľmi málo. Lepší futbal sa hral až po zmene strán. Hneď v 3. minúte sa obranou hostí prekľučkoval Kassai a otvoril skóre 1:0. To bol signál pre obidva celky k väčšej ofenzíve a pred obidvoma bránami bolo oveľa rušnejšie. V 8. minúte II. polčasu domáci neodvrátili loptu po rohovom kope hostí a v skrumáži N. Szabó pohotovou strelou vyrovnal na 1:1. Domáci potom pridali na dôraze, Tobákovu strelu Ľapin bravúrne vyrazil a poradil si aj v dobre mierenou strelou Starzyka. Keď v závere trafil Tobák iba brvno brány hostí, zdalo sa, že o postupujúcom rozhodnú strely zo značky pokutového kopu. Lenže v poslednej minúte najprv Kassai trafil len do brankára Ľapina, ale po odrazenej lopte Kolesár strelou pod brvno zabezpečil svojmu tímu cenné víťazstvo i postup do semifinále.

Oceliareň - Doprava 0:2 (0:0)
Na tento súboj sa lepšie pripravili hráči z Dopravy. Tréner oceliarov Marián Mižák mal k dispozícii iba 11 hráčov a tak jeho zverenci museli najmä v prvom polčase so silami šetriť. Boli to predsa len domáci, ktorí mali už v úvodnej minúte veľkú šancu. V dobrej pozícií pred brankárom sa ocitol Bodnár, ktorého strela však letela pozdĺž celej brány do autu. Hostia postupne hru vyrovnali, ale do streleckých pozícií sa hráči dostávali veľmi ťažko. V 15. min. mieril spoza šestnástky hosťujúci Gönci tesne vedľa. Dvakrát sa do brejku dostal aj domáci Kelíšek, ale k streľbe sa nedostal, pretože rýchli obrancovia Dopravy mu loptu vždy včas vypichli. V 8. minúte po prestávke rozohrali hostia peknú kombinačnú akciu, na konci ktorej bol nikým nekrytý Gönci a otvoril skóre 0:1. O dve minúty na to bolo rozhodnuté, keď k streľbe sa asi z dvadsiatich metrov odhodlal Deák a lopta presne skončila v pravom hornom rohu Švecovej brány - 0:2. Kedže domáci sa už nezmohli na odpor, do semifinále postúpili dopravári. Dnes sa hrajú ďalšie dve štvrťfinálové stretnutia. O 16.00 h. sa stretnú Údržba - Vysoké pece a o 17.15 h. Zušľachťovne - Energetika.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...