Vyhľadávanie:

Dve prvenstvá domácich

Dve prvenstvá domácich

V ZŠ v Čermeli sa konal 36. ročník Veľkej ceny Košíc v krasokorčuľovaní

Krasokorčuľovanie
Košičanke Belenyesiovej sa ušla po tejto voľnej jazde iba druhá priečka.

Počas víkendu v dňoch 27. - 28. novembra bolo na zimnom štadióne na Kavečianskej ceste rušno. Krasokorčuliarsky oddiel Kraso Centrum Košice tam zorganizoval Veľkú cenu Košíc v krasokorčuľovaní a tancoch na ľade. Jej 36. ročnú históriu tentoraz písalo piruetami na ľade 43 krasokorčuliarov z troch krajín.

Na podujatí, ktorého generálnym sponzorom bola U. S. Steel Košice, nechýbala ani naša slovenská krasokorčuliarska špička. Z nej kvôli zraneniu chýbala jedine reprezentantka Slovenska v kategórii žien Zuzana Babiaková z Banskej Bystrice. Pri jej neúčasti tu bola šanca skončiť na najvyššom stupienku pre domácu krasokorčuliarku z košického Kraso Centra Jacquelinne Belenyesiovú. Tá však úlohu favoritky nezvládla. Nevydarila sa jej najmä voľná jazda, dvakrát spadla a tak sa z druhej priečky nedokázala po krátkom programe dostať na najvyšší stupeň víťazov. Predstihla ju Silvia Končoková z Banskej Bystrice. Trénerka našej pretekárky Hanka Töcziková okomentovala výkon svojej zverenkyne slovami:

"Toto bola zatiaľ jej najhoršia voľná jazda v tomto roku. Neviem si to vysvetliť, ale zrejme sa zľakla veľkej zodpovednosti pred vlastným publikom. Ba čo viac, boli to prísne sledované preteky z reprezentačného hľadiska. Pretože veľmi chcela, napokon to dopadlo celkom inak. Do majstrovstiev Slovenska máme ešte tri týždne a tam by to malo byť o sto percent lepšie. Veď nám ide o veľa, o jej nomináciu na majstrovstvá Európy, kde môžu zo Slovenska štartovať dve krasokorčuliarky."

Krasokorčuliari z usporiadajúceho oddielu Kraso Centrum Košice vybojovali na tejto veľkej cene dve prvenstvá v juniorských kategóriách. Zaslúžili sa o to Radka Bártová a Jakub Štróbl, ktorý trénuje v Prahe. V tých istých kategóriách získali Košičania aj dve bronzové medaily, a to z juniorov Marek Dlugoš a z junioriek Viktória Filipová. V kategórii seniorov štartovali iba dvaja pretekári, z nich Bratislavčan Končík bodovo predstihol svojho jediného súpera z Poľska Darosa. V kategórii tanečných párov košický klub zastúpenie nemal, ale z troch súťažiacich sa každému páru ušla pekná cena. Tú najcennejšiu si vybojovali reprezentanti z Banskej Bystrice Dlhopolčeková - Bílek.

Tradíciou Veľkej ceny Košíc je v posledných rokoch, odkedy je generálnym sponzorom podujatia naša spoločnosť, Cena prezidenta U. S. Steel Košice. Je vždy určená pre najlepšieho domáceho pretekára. Tentoraz si túto cenu, šek v hodnote 10 tisíc korún, prevzal z rúk prezidenta Christophera Navettu nádejný Jakub Štróbl. Okrem juniorských a seniorských kategórií bojovali o cenné trofeje aj najmladší krasokorčuliari v kategóriách staršieho žiactva. V nich dominovali Bratislavčania Reitmayer a Reitmayerová, z Košičanov skončil Smolík na 2. mieste.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...