Vyhľadávanie:

EKO 2005 na Slovensku

EKO 2005 na Slovensku

Už čoskoro budeme poznať víťaza súťaže

Na ochranu životného prostredia v Slovenskej, Českej a Poľskej republike je zameraný v poradí už 6. ročník medzinárodnej ekologickej súťaže EKO 2005, nad ktorou záštitu prevzali ministri životného prostredia všetkých troch krajín. Už čoskoro budeme poznať jej víťazov. Do národného, slovenského kola súťaže, do ktorej mohli fyzické i právnické osoby prihlásiť technické riešenia, vynálezy, patenty a racionalizačné riešenia zavedené, vyriešené alebo realizované v období od 1. januára 2004 do 30. júna 2005, sa zapojilo päť firiem a inštitúcií a trinásť jednotlivcov.

Svoje želiezka v ohni má, tak ako v prechádzajúcich ročníkoch, aj spoločnosť U. S. Steel Košice. Sú až tri. Vedúci odboru Environmentálny rozvoj z útvaru GM pre environment Milan Sanči prihlásil za firmu spolu s kolektívom autorov do súťaže dva projekty. Prvým je Ekologizácia výroby ocele v U. S. Steel Košice, druhým Integrovaná prevencia zaťaženia životného prostredia na vysokej peci spoločnosti U. S. Steel Košice. O jedno z ocenení sa uchádza aj ďalší projekt - Využitie hnojivových vlastností demetalizovanej oceliarskej trosky od Kataríny Seilerovej a Jána Žitného z útvaru GM pre výskum a vývoj.

Víťaz národnej súťaže postupuje do medzinárodného kola, ktoré v tomto roku organizuje poľská strana v Czestochovej. Laureát prvej ceny získa titul Medzinárodný majster ekológie 2005.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...