Vyhľadávanie:

USSK ako príklad úspešného etablovania

USSK ako príklad úspešného etablovania

Rada riaditeľov Americkej obchodnej komory v USSK

V stredu 21. septembra v USSK zasadala Rada riaditeľov Americkej obchodnej komory na Slovensku. Členov rady prijal prezident U. S. Steel Košice David H. Lohr. Ako pre Oceľ východu povedal prezident rady Róbert Šimončič, zasadnutie rady riaditeľov sa uskutočňuje pravidelne raz za mesiac, minulotýždenné však bolo prvé po dovolenkách a prázdninách. "Rokovali sme o viacerých strategických záležitostiach, hodnotili sme uplynulé obdobie, ale aj to, čo plánujeme uskutočniť v najbližšom období. Hovorili sme tiež o legislatívnych záležitostiach, na ktorých sa budeme nejakým spôsobom angažovať, napr. o zákone o lobbingu, zákone o dvoch percentách, ktoré sa môžu venovať na dobročinné účely. Debatovali sme aj o aktivitách, ktoré hodláme uskutočňovať vo Washingtone smerom k istým lobistickým aktivitám."

Robert Šimončič ďalej spomenul, že v októbri Americká obchodná komora pripravuje Business club, na ktorý pozvali aj prezidentov a generálnych riaditeľov veľkých slovenských i zahraničných firiem, zástupcov exekutívy i politickej sféry. Diskutovať sa bude o zahraničných investíciach, ktoré sú stále aktuálne a pre Slovensko aj zaujímavé. Ako konštatoval Róbert Šimončič, na podujatiach tohto typu sa ako príklad často uvádza práve spoločnosť U. S. Steel Košice, ktorá sa ako americká firma úspešne etablovala na Slovensku a významnou mierou sa podieľa na rozvoji východoslovenského regiónu.

Členovia rady riaditeľov si potom prezreli niektoré prevádzky našej firmy. Počas ich návštevy na ZPO 2 práve prebiehala tavba. Manažér ZPO 2 Vladimír Pajzinka spolu s Vladimírom Macekom hosťom vysvetľovali priebeh vákuovania ocele. Hoci sa práve striedali zmeny, všetko išlo plynule. V dvoch prúdoch z panvy vytekala bráma. "Rozmery brám sa dajú meniť ešte počas liatia, všetko závisí od požiadavky zákazníka. Momentálne vidíme v prvom prúde širší rozmer, v druhom zase užší rozmer," vysvetlil Vladimír Pajzinka. "Bráma sa potom nareže na požadovanú dĺžku a odchádza na značkovač, kde dostane svoju identitu."

Počas prehliadky bolo občas počuť zvukový signál žeriava, vidieť bolo aj svetelnú signalizáciu, v príprade potreby žeriavnik môže priamo z kabíny použiť ďalšie rôzne zvukové signály. Signály sú dôležitým prostriedkom na zabezpečenie bezpečnosti pri práci, upozorňujú všetkých v hale, že zariadenie práve pracuje. "Bezpečnosti pri práci venujeme prvoradú pozornosť, vždy pred začiatkom zmeny majstri na takzvaných päťminútovkách preberú so svojimi zamestnancami všetky náležitosti týkajúce sa bezpečnej práce. Používanie všetkých ochranných pracovných prostriedkov je už dávno samozrejmosťou," povedal manažér ZPO 2. K zlepšeniu pracovných podmienok značne v minulých dňoch pomohlo aj namontovanie nového klimatizačného zariadenia, vysoké teploty budú oceliari určite menej cítiť.

Informácie o vákuovaní sledujú zamestnanci vo velíne. Aktuálne výsledky však môžu na svetelnej tabuli vidieť aj všetci ostatní v hale. Informujú o tom, koľko ton tekutej ocele je v panve, aktuálny čas, číslo tavby, liatia, dĺžku brámy v jednom i druhom prúde, hmotnosť liacej panvy, rýchlosť prúdov. Informácie na svetelnej tabuli tak dávajú okamžiťý prehľad, či celé vákuovanie beží v poriadku. A ešte jedna zaujímavosť, ktorá zaujala aj členov Rady riaditeľov Americkej obchodnej komory. Vo velíne ZPO 2 majú dve akváriá s rybami. V jednom z nich plávajú nádherné kusy, ktorými by sa mohli pochváliť aj ozajstní rybári.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...