Vyhľadávanie:

Emotívny štafetový beh

Emotívny štafetový beh

Tisícky bežcov, ktorí sa v nedeľu postavili na štart jubilejného 100. ročníka Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach, mali každý svoj vlastný dôvod, svoju vlastnú motiváciu, prežívali svoj vlastný príbeh.  Či už sa rozhodli zabehnúť plnú dĺžku maratónskej trate, jej polovicu alebo dali prednosť štafetovému behu.

Práve štafetový beh (12 km, 9 km, 12 km a 9 km) si za svoju disciplínu vybrala viceprezidentka Elena Petrášková. Štafetovú štvoricu doplnila jej dcéra Veronika, syn Paťo a kamarát Dano. Štartovali v tričkách Peťo Team.

„Rozhodli sme sa zabehnúť štafetu na pamiatku môjho manžela Petra, ktorý bol maratónec a jeho snom bolo zabehnúť si maratón aj v tomto jubilejnom, 100. ročníku. Tak sme sa spontánne, ako rodina dohodli, že zabehneme tento maratón za neho. Dali sme to! Bolo to veľmi emotívne. Chcem sa poďakovať všetkým dobrovoľníkom na trati, ktorí pre nás bežcov robili servis a Košičanom za povzbudzujúcu a skvelú atmosféru,“ povedala unavená, ale šťastná Elena, ktorá bežala posledný úsek štafety, po dobehnutí do cieľa.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...