Vyhľadávanie:

Empatický počin bratov Gállovcov

Empatický počin bratov Gállovcov

V športovo-zábavnom areáli na Alejovej ulici prežili rodiny z košickej oceliarne i deti z partnerských detských domovov pekné sobotňajšie popoludnie

Gállovci prišli do športovo-zábavného areálu na Alejovej ulici v Košiciach medzi prvými. Kývali nám už z diaľky. "Korčuľovačku" pod holým nebom, a navyše za skutočne nádherného slnečného počasia, si v sobotu 7. marca dopriali aj ďalšie rodiny z košickej oceliarne zaradené do firemného projektu Sme s vami v pravý čas. Vzápätí sa objavili Pástorovci, Neméthovci, Kovácsovci, Lovasovci, Horváthovci, rodinky Lipnických i Lackových, Fabišikovci, Molnárovci, aj mama Vnenčáková so synčekom Patrikom. Druhé tohtoročné spoločné podujatie a stretnutie s manželkou prezidenta U. S. Steel Košice Kathleen Babcokovou, ako aj s deťmi z detských domovov v Nižnej Kamenici a Sečovciach, ktoré pripravil útvar Riaditeľa pre vonkajšie vzťahy, bolo plné pohybu a priam predurčené nielen na fyzické, ale i duševné pookriatie.

"Konečne si obujem korčule. Už sa neviem dočkať. Tešili sme sa na tento výlet s bratom celý týždeň," prezradil doširoka sa usmievajúci Jožko z Nižnej Kamenice. "Je fajn, že tu máte v Košiciach takú možnosť... Čakám na brata, išiel si vybrať z tunajšej požičovne korčule," dodal narýchlo, no medzitým sa ešte stihol pochváliť, že pohyb na ľade má veľmi rád. "Veď som aj hrával, keď som bol ešte v Spišskej, hokej..." To už sa pri nás pristavil Ľubomír Pástor aj so svojimi dvoma blonďavými školáčkami a so synom. "My sme si priniesli svoje," zapojil sa do debaty. "Chodíme na ľad pomerne často. Ja i na štadión do Čane s kamarátmi hrať hokej. Nezriedka tam chodia aj deti... No stačí im tiež, keď voda na starom Hornáde zamrzne, a už na ňu vyrážajú..." Pástorovci nie sú v tomto športe žiadnymi nováčikmi. A ukázalo sa, že inak na tom nie je ani väčšina z tých, ktorí pozvanie na peknú akciu prijali. Nakoniec to bolo na ľadovej ploche, na ktorej sa najmä chlapci a dievčatá dosýta vyšantili, aj vidieť. Nováčikovia sa netrápili sami, s balansom im pomáhali skúsenejší. Korčuľovanie si rovnako užíval spolu s Lenkou Lackovou aj jej otec a potom aj mama, ktorá medzitým dávala pozor na Barborku. "Som rada, že sme sa ku korčuľovaniu vrátili. V poslednom čase sme viac lyžovali," konštatovala tiež Ľubomíra Kovácsová.

Než sa pekné popoludnie v slnku zaliatom športovom areáli, kde sa napokon hlavne deti vybláznili aj na kolotočoch a preliezačkách, skončilo, rodiny si našli čas i na krátku debatu s Kathleen Babcokovou. No a Gállovci ukončili sobotňajší športový deň vskutku impozantne. Chlapci, Viktor i Tomáš, sa rozhodli svoje korčule podarovať rovesníkom z detských domovov. "Určite mi budú dobré," žiaril šťastím Nikolas z Nižnej Kamenice, keď sme sa rozchádzali...

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...