Vyhľadávanie:

Eufória vypukla o tretej popoludní

Eufória vypukla o tretej popoludní

Trofej získali mladí futbalisti z usporiadajúceho klubu 1. MFK Košice

Futbal
Takéto gólové šance sa vo finále striedali pred obidvoma bránkami, napokon boli šťastnejší hráči z 1. MFK.

V nedeľu 21. novembra patrila stará športová hala v Košiciach mladým futbalistom. Prvý mládežnícky futbalový klub Košice tam zorganizoval už 5. ročník predvianočného futbalového halového turnaja starších žiakov. V turnaji, ktorý sponzorsky podporila spoločnosť U. S. Steel Košice, štartovalo desať družstiev, medzi ktorými nechýbali ani mládežnícke tímy od našich južných susedov, z Maďarska.

Od ôsmej hodiny sa bez prestávky tuho bojovalo najprv v dvoch päťčlenných skupinách a potom o konečné umiestnenie. V predchádzajúcich štyroch ročníkoch sa dva razy tešili z prvenstva futbalové talenty z usporiadajúceho klubu 1. MHK Košice. Zo zisku cennej trofeje sa v nedeľu o tretej tešili po tretíkrát, keď vo finále zdolali svojich rovesníkov z FK Čaňa 1:0 (0:0). Autorom víťazného gólu bol minútu pred koncom najlepší strelec turnaja Peter Hric.

Turnaj mal vysokú športovú úroveň, o ktorú sa v jednotlivých stretnutiach pričinili všetci mladí adepti futbalu. Mnohí z nich sa predstavili v tom najlepšom svetle a svojimi výkonmi len potvrdili, že o budúcnosť nášho futbalu by sme sa nemali obávať. Obdivuhodná bola ich futbalová technika, odvaha v osobných súbojoch, s akou bojovali o každú loptu, perfektná streľba i veľká snaha po víťazstve. Niektorí hráči sa z priaznivých výsledkov tešili, iní smútili, že nemohli byť medzi najlepšími.

Finále bolo skutočným vyvrcholením turnaja a škoda len, že víťazom mohol byť len jeden, nie dvaja. Okrem víťazného 1. MFK Košice by si cennú trofej za vynikajúcu hru boli zaslúžili aj mladí futbalistii z Čane. Mali hernú prevahu, boli aktívnejší v streľbe, nemali však šťastie v koncovke. Súboj o 3. miesto mal výraznejšieho favorita z Ličartoviec, ktoré jasne zdolali Vyšné Opátske 3:0 (3:0). Na ďalších priečkach sa umiestnili: 5. Spartak Trnava, 6. FK Šaca, 7. SOFI Prešov, 8. Výber Košíc, 9. Encs, 10. Nyékládháza. Výsledky v skupinách:

A skupina: Trnava- Prešov 0:0, 1.MFK Košice 2:2, Nyékladháza 1:0 a Vyšné Opátske 0:0, Prešov - 1. MFK Košice 0:1, Nyékládháza 3:0 a Vyšné Opátske 0:2. 1. MFK Košice - Nyékládháza 1:0 a Vyšné Opátske 0:0. Nyékládháza - Vyšné Opátske 1:1. Poradie v A skupine: 1. MFK, 2. Vyšné Opátske, 3. Trnava, 4. Prešov, 5. Nyékládháza.

B skupina: FK Čaňa - Šaca 0:1, Výber Košíc 2:1, Encs 2:0 a Ličartovce 3:1. FK Šaca - Výber Košíc 1:0, Encs 0:1 a Ličartovce 3:1. Výber Košíc - Encs 1:0 a Ličartovce 0:0, Encs - Ličartovce 0:1. Poradie v B skupine: 1. Čaňa, 2. Ličartovce, 3. Šaca, 4. Výber Košíc, 5. Encs. Na záver organizátori vyhodnotili najlepších hráčov. Najlepším brankárom sa stal Lajoš z FK Čaňa, hráčom Banovič z Trnavy a najlepším strelcom sa stal Hric z 1. MFK Košice s tromi gólmi.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...