Vyhľadávanie:

Fabuš sa prezentoval gólom

Fabuš sa prezentoval gólom

V tíme nášho hokejového majstra HC Košice ďalšie zmeny v kádri

Pomaly ale iste sa blíži záver základnej časti hokejovej extraligy sezóny 2010/2011. Včerajšími zápasmi 45. kola ukončili účastníci hokejovej Slovnaft extraligy už jej piatu šestinu. Košičania sa včera po uzávierke tohto čísla Ocele východu doma stretli s tretím tímom tabuľky Banskou Bystricou. Keďže sa po jeden a polmesačnej pauze vracia do extraligového kolotoča tím Slovensko 20, do skončenia základnej časti zostáva nášmu mužstvu odohrať ešte desať stretnutí. V troch najbližších kolách sa predstavia na ľade svojich súperov. Už v piatok 21. januára hrajú v Bratislave so Slovanom, v nedeľu 23. januára sa predstavia v Poprade a v piatok 28. januára hrajú v Žiline. Doma ich na ľade v Steel aréne uvidíme v zápase 49. kola a to v nedeľu 30. januára v súboji s Nitrou.

V uplynulých dvoch týždňoch sa v našom tíme udialo niekoľko zaujímavých zmien v kádri. Po Novom roku vstúpil náš majster do extraligových bojov s novou posilou, českým legionárom Zdenkom Blatným. Pôvodne mal posilniť útočnú ofenzívu mužstva. V štyroch stretnutiach svojimi výkonmi nepresvedčil a káder nášho tímu opustil.

Funkcionári však angažovali iného útočníka, ktorý sa ocitol voľný na hráčskom trhu. Je ním Peter Fabuš, bývalý hráč Dukly Trenčín, ktorý v roku 2008 reprezentoval Slovensko na MS v Kanade, naposledy hrával u našich západných susedov v Mladej Boleslavi. S Košicami podpísal kontrakt do roku 2013. Aby tých zmien nebolo málo, ešte v ten istý deň, v stredu 12. januára, sa vedenie HC Košice dohodlo na predčasnom ukončení zmluvy s Róbertom Tomíkom. Prvé tohtoročné 3 body si naši hokejisti pripísali na svoje konto v 43. kole, keď doma zdolali Trenčín 3:0. Ďalšie tri body získali v nedeľu 16. januára na súperovom ľade v Skalici, kde naši vyhrali 4:3. V tomto zápase nastúpil v drese HC Košice na svoj prvý extraligový súboj nový hráč Peter Fabuš. Hral v treťom útoku s Jenčíkom a Hubom a hneď vo svojej premiére v košickom drese strelil gól. Presne to od neho tréneri, spoluhráči, funkcionári, ale i fanúšikovia očakávali.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...