Vyhľadávanie:

Fakulta materiálov, metalurgie a recyklácie má študentskú osobnosť Slovenska

Fakulta materiálov, metalurgie a recyklácie má študentskú osobnosť Slovenska

Študentskou osobnosťou Slovenska v kategórii hutníctvo, strojárstvo a energetika sa pre akademický rok 2016/2017 stala doktorandka Martina Hrubovčáková z Fakulty materiálov, metalurgie a recyklácie Technickej univerzity v Košiciach. „Je to pre mňa o to cennejšie, že som v tejto kategórii uspela ako vôbec prvá žena a navyše som bola medzi ocenenými jedinou zástupkyňou z východného Slovenska,“ povedala nám Martina tesne po odovzdávaní ocenení v Pálffyho paláci pod Bratislavským hradom. Slávnostné vyhodnotenie súťaže sa uskutočnilo v polovici decembra minulého roku.  Navyše v tomto ročníku bolo podľa jej slov nominovaných v 12 kategóriách takmer 90 mladých ľudí, čo znamená, že sa jej podarilo obstáť v mimoriadne silnej konkurencii. 

Martina Hrubovčáková získala ocenenie za študijné výsledky,  publikačnú činnosť, no v prvom rade za prínos jej dizertačnej práce, ktorým je patent na aditívum používané v zlievarňach.  Táto prísada podľa autorky práce zabezpečuje hladký povrch odliatkov primárne pre automobilový priemysel, no rovnako ju možno použiť pre všetky liatinové a oceľové odliatky vo všetkých sférach priemyslu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...