Vyhľadávanie:

Srdce na dlani

Srdce na dlani

Ďalší zamestnanci U. S. Steel Košice, s.r.o. a jej dcérskych spoločností si prevzali ocenenia za bezpríspevkové darovanie krvi na milej slávnosti, ktorá sa uskutočnila minulý mesiac. Predstavitelia Územného spolku Slovenského červeného kríža Košice-okolie pripravili odovzdávanie strieborných, zlatých a diamantových plakiet Dr. Janského a medailí profesora Kňazovického, ktoré svojím vystúpením spestrili aj žiaci zo ZŠ Budimír pod vedením Silvie Filipovej.

Atmosféru svojimi slovami umocnila riaditeľka územného spolku SČK Košice-okolie Helena Kmetzová. Vo svojom príhovore bezpríspevkových darcov krvi nazvala hrdinami, pretože darujú zo seba nezištne to, bez čoho sami nemôžu existovať, čo sa nikde na svete nedá vyrobiť ani kúpiť, teda svoju vlastnú krv. „Ďakujem vám za vaše opakované, tiché, hrdinské činy. Ďakujem vám za seba, Slovenský červený kríž, aj za všetkých príjemcov, ktorým ste prispeli k procesu uzdravenia, či záchrane života, za ich rodičov, ich deti a rodiny. Ďakujem tiež zamestnávateľom, ktorí vás  vo vašej charizmatickej činnosti podporovali a podporujú,“ povedala Helena Kmetzová.

Medzi ocenenými z radov zamestnancov spoločnosti U. S. Steel Košice boli aj Martin Varga z Obal-servisu, ktorý krv daroval už 82-krát ale aj Štefan Karajoš z DZ Radiátory a rúry, ktorý si prevzal medailu profesora Kňazovického za stonásobné bezpríspevkové darovanie krvi. Ako nám povedal, s darovaním krvi začal pred mnohými rokmi ešte počas základnej vojenskej služby pričom dnes s ním chodí darovať krv už aj jeho 27-ročný syn Daniel.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...