Vyhľadávanie:

Festival národnostných menšín v Humennom

Festival národnostných menšín v Humennom

Prezentovať zvyky a tradície národnostných menšín bolo cieľom 3. festivalu národnostných menšín, ktorý sa cez víkend uskutočnil v Humennom. V meste bolo otvorených viacero zaujímavých výstav ako napríklad Dejiny Rómov v SR, Hľadanie stratených domovov a ďalších. Galaprogram podujatia sa uskutočnil v piatok 9. júna 2006. Pod názvom Naše spoločné korene sa verejnosti predstavili súbory prezentujúce zvyklosti a tradície Goralov, Rómov, Mantákov, Čechov, Ukrajincov, Karpatských Nemcov, Chorvátov, Rusínov…

Minulý piatok bol zároveň aj Svetovým dňom utečencov a v Humennom bol v tento deň otvorený prvý záchytný utečenecký tábor na východe Slovenska. Večerný program v amfiteátri sa preto začal hudobným blokom nazvaným Umelci utečencom, v ktorom vystúpili Sahraa Karimi, Ibrahim Maiga a Kmeťo Band. Vo večernom programe vystúpil okrem iných aj folklórny súbor Železiar a jednoznačným "ťahákom" bola česká speváčka Iveta Bartošová. Naša spoločnosť bola hlavným reklamným partnerom tohto podujatia.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...