Vyhľadávanie:

Finále iba snom

Finále iba snom

Hokejisti HC Košice skončili v T-Com extralige po tretí raz za sebou na štvrtom mieste

Želanie našich hokejistov a všetkých ich priaznivcov bojovať v novej Steel Aréne vo finále o majstra Slovenska pre rok 2006 sa nesplnilo. Nestalo sa ani to, aby hokejisti HC Košice sa po štvrtom semifinálovom zápase v Poprade vrátili na piaty vzájomný súboj do Košíc. Podobne ako po dvoch prehrách na domácom ľade prehrali Košičania obidve stretnutia v semifinálovej sérii aj pod Tatrami a tak nedeľa 2. apríla bola v Košiciach bez hokeja.

Zverenci trénerov Jána Selveka, Milana Staša a Miroslava Marcinka totiž nedokázali predĺžiť semifinálovú sériu a po štyroch prehrách 3:5, 2:3, 1:2 a 0:2 si postup do finále vybojovali po prvý raz v histórii extraligového hokeja hokejisti Popradu. Mnohí priaznivci košického hokeja boli prekvapení tým, že táto semifinálová séria skončila tak jednoznačne v prospech Popradčanov. Pred jej otvorením mnohí videli súboje s týmto súperom na sedem zápasov, žiaľ nedočkali sa ich. Aj samotní hráči boli z toho sklamaní, mali totiž vyššie ciele. Ešte pred semifinálovou sériou očakával tréner Ján Selvek rovnocenný súboj s týmto ambicióznym súperom. Jeho zverenci totiž vyradili vo štvrťfinále bratislavský Slovan, a podobne aj Podtatranci zdolali na zápasy 4:0 Duklu Trenčín. Lenže na Selvekov tím doľahla kríza v nepravú chvíľu.

"Mali sme po štvrťfinále takmer dvojtýždňovú prestávku. Potom sme doma dva razy prehrali, ale pred ďalšími dvoma zápasmi na ľade súpera sme si verili. Povedal som si, za dva týždne predsa naši hráči nemohli zabudnúť hrať hokej, musia si "vyčistiť" hlavy a zmeniť najmä prístup k zápasom. Nestalo sa. Žiaľ, ani vo sne by mi nenapadlo, že s Popradom napokon štyri razy po sebe prehráme. Príčin bolo viac a tie budú predmetom ďalšej analýzy," podotkol po štvrtom semifinálovom súboji Ján Selvek.

Tento extraligový ročník 2005/ 2006 sa teda pre hokejistov HC Košice definitívne skončil. O majstra budú bojovať Poprad so Žilinou, ktorá 4:2 na zápasy vyradila v semifinálovej sérii Nitru. Košičania ukončili túto sezónu a podobne ako v dvoch predchádzajúcich skončili svoje účinkovanie v semifinále. Vlani im cestu do finále zahatali hokejisti Zvolena, predvlani to boli vojaci z Trenčína. V konečnej tabuľke sa naši takto po tretí raz za sebou ocitli na štvrtej priečke.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...