Vyhľadávanie:

Finančné injekcie huty na rekonštrukciu Domu umenia

Finančné injekcie huty na rekonštrukciu Domu umenia

Dom umenia, jedinečná kultúrna pamiatka v našom meste, sa začína meniť. Už to nie je len ustanovizeň, v ktorej je najvyužívanejšia koncertná sála s mimoriadnymi akustickými vlastnosťami, kde si na svoje prichádzajú predovšetkým milovníci komorných a symfonických koncertov v podaní košickej Štátnej filharmónie. Čoraz častejšie sa tu usporadúvajú stužkové slávnosti, tanečné zábavy, plesy, malá divadelná sála je vhodná na prednášky, recepcie, prezentácie firiem, či konferencie. Možnosti sú rôznorodé. Šéf Štátnej filharmónie Košice Július Klein si spoluprácu s hutou pochvaľuje. Nielen kvôli finančným injekciám spoločnosti pri organizovaní už tradičného medzinárodného festivalu Košická hudobná jar, či Medzinárodného organového festivalu, ale aj pri podpore v iných oblastiach, predovšetkým v rámci obnovy Domu umenia.

Koncom vlaňajška spoločnosť U. S. Steel Košice venovala Štátnej filharmónii Košice vecný dar v podobe vonkajších svietidiel a svetelných zdrojov a postarala sa tiež o rekonštrukciu vnútornej časti objektu - sociálnych zariadení.

"Veľmi sme to potrebovali. Pred dvomi rokmi sme totiž upravovali portál Domu umenia. Ostali tam však klasické neónové svetlá, ktoré sa do exteriéru vôbec nehodili," povedal nám Július Klein. "Po dohode s pamiatkármi sme vybrali vhodné svetlá talianskej výroby, ktoré budú osvetľovať vchod do Domu umenia v čase rôznych akcií."

Ako ďalej dodal, v rekonštrukcii tohto kultúrneho stánku sa bude ďalej pokračovať. Závisí to však od množstva finančných prostriedkov, ktoré sa filharmónii podarí získať. Budova je majetkom mesta, a to, ako je všeobecne známe, peniaze zatiaľ nemá. "Snažíme sa zohnať prostriedky od štátu, keďže ide o historickú pamiatku. Vlani sa nám podarilo z tohto zdroja zabezpečiť viac ako 5 miliónov korún na postupnú opravu strechy. Pracuje sa na nej už od októbra," skonštatoval Július Klein.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...