Vyhľadávanie:

Fontána už „zaspievala“

Fontána už „zaspievala“

Včera podvečer sa v priestoroch pri spievajúcej fontáne na Hlavnej ulici v Košiciach konala malá slávnosť, ktorú organizoval realizátor jej rekonštrukcie firma BEGRA.  Na stretnutie pozvali všetkých, ktorí sa na rekonštrukcii podieľali. Varili guláš, podávali punč...

Prečo?  „Nie je to otvorenie, je to len oslava ukončenia prác a odovzdania diela,“ hovorí Erich Haláč, manažér firmy BEGRA a dodáva: „Sme veľmi spokojní s priebehom prác. Na fontáne pracovalo asi 50 ľudí. Plus ďalších 20 zo Správy mestskej zelene Košice,  ktorí riešili úpravu parku a dohliadali na celú stavbu.  Samozrejme, vyskytli sa aj problémy, ako pri každej stavbe, ale všetko sme zvládli načas.“

„Som veľmi rada, že dnes môžeme povedať „hotovo!“, dodala riaditeľka Správy mestskej zelene v Košiciach Marta Popríková.

A čo bude nasledovať ďalej?

Dnes – zajtra musia odstrániť z parku dva vyschnuté smreky a potom začnú dávať dole oplotenie,  odvážať kontajnery... Zelené plachty už na dvoch „kúskoch“ oplotenia zmizli skôr. „Košičania boli takí zvedaví na fontánu, že nám zničili plot na jednej strane, tak sme im umožnili aspoň takto nahliadnuť,“ hovorí Erich Haláč.

Skúšobná prevádzka fontány sa skončí 20. novembra, Košičania tak budú mať pár dní na to, aby videli fontánu v plnej kráse. Dostanú sa do parku, nie však do tesnej blízkosti fontány.  Tá bude po 20. novembri zazimovaná a slávnostné otvorenie by malo byť  1. mája na budúci rok.

Dovtedy budú mať programátori dostatok času „pohrať sa“ s programovaním, farebnosťou, výberom hudby....

Fontána je naozaj krásna. Môžeme byť právom hrdí na to, že sa na rekonštrukcii tohto budúceho skvostu mesta významne podieľala Nadácia U. S. Steel Košice.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...