Vyhľadávanie:

V Bratislave rokovali zástupcovia EUROFERu

V Bratislave rokovali zástupcovia EUROFERu

V dňoch 9. -10. novembra 2023 sme v Bratislave privítali delegáciu z európskej oceliarskej asociácie EUROFER a národných oceliarskych asociácií z ôsmich krajín na pravidelnom stretnutí k aktuálnemu stavu oceliarskeho sektora v Európe.

Naši hostia sa zúčastnili spoločnej večere na Bratislavskom hrade. Po nej si v sprievode Michala Pintéra, riaditeľa pre vzťahy s vládou, EÚ a REACH prezreli pamätihodnosti a zaujímavosti nášho hlavného mesta. Na spoločnom rokovaní počas druhého dňa návštevy sa hostia venovali viacerým aktuálnym témam: klimatickej a energetickej politike EÚ, ETS a CBAM mechanizmu, reforme trhu s elektrinou, aktu o emisne neutrálnom priemysle (NZIA) a legislatíve v oblasti životného prostredia. Dôležitou témou boli tiež nachádzajúce voľby do Európskeho parlamentu v júni 2024 a hlavné priority asociácie EUROFER pre nové volebné obdobie európskych inštitúcií.


Na fotografii sprava doľava zástupcovia národných oceliarskych asociácií:
Daniel Urban (CZ), Anton Petrov (BG), Miroslav Motyka (PL), Axel Eggert (EUROFER), Bruno Jacquemin (FR), Annika Roos (SWE), Philippe Coigné (BE), Manfred Kudrna (AT), Gareth Stace (UK), Federico Dona (EUROFER) a Alexandra Šarinová (USSK).

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...