Vyhľadávanie:

"Fontány" pri Koksovni príjemne osviežujú

"Fontány" pri Koksovni príjemne osviežujú

Malé osvieženie v týchto horúcich a suchých dňoch si môžete dopriať, ak vás náhodou pracovné povinnosti zavedú ku Koksovni. Na ceste K2, v blízkosti administratívnej budovy divízneho závodu, priamo oproti zastávke autobusov, natrafíte na niekoľko dýz pripomínajúcich fontánu. Voda z nich prúdi v poloblúku na cestu až k zastávke. Malý kúsok oázy.

"Nie, nie je to žiadna fontána," usmeje sa majster koksárenskej batérie 1 Jozef Hadzima, keď sa ho pýtame na objekt. "Ide o veľmi účelné a praktické zariadenie, ktoré slúži na zvlhčovanie cesty, ktorá je v blízkosti autobusovej zastávky. Kropíme ju úžitkovou vodou, a to vždy pred príchodom zamestnancov na zmenu i pred ich odchodom domov, aby nemuseli čakať v prachu, ktorý víria prechádzajúce vozidlá. Počas mimoriadnych horúčav sme cestu kropili aj v priebehu dňa."

Ďalšie takéto kropiace zariadenie majú koksári ešte v bezprostrednej blízkosti batérie č. 1, jedno umiestnili aj do požiarneho rybníčka, kde okysličuje vodu rybám, ktoré v ňom žijú. Zvlhčovače si zriadili koksári sami pred približne šiestimi rokmi.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...