Vyhľadávanie:

George F. Babcoke prevzal pamätnú plaketu J. A. Komenského

George F. Babcoke prevzal pamätnú plaketu J. A. Komenského

Stredná súkromná umelecká škola filmová v Košiciach v nových priestoroch

Stredná súkromná umelecká škola filmová v Košiciach sídli od začiatku tohto školského roku v nových priestoroch na Petzvalovej ulici č. 2. Areál bývalej materskej školy po trojmesačnej rekonštrukcii získal nový moderný vzhľad. Študenti môžu pracovať v ateliéroch zodpovedajúcich dobe s technickým vybavením na vysokej úrovni.

V utorok, 27. októbra, za prítomnosti predsedu Odborového zväzu pracovníkov školstva a vedy na Slovensku Jána Gašperana a ďalších pozvaných hostí, študentov, rodičov a priateľov, školu, orientovanú na obrazovú a zvukovú tvorbu so zameraním na kameru, zvuk, strih, umeleckú produkciu a virtuálnu grafiku, ale i masmediálnu tvorbu a propagačnú grafiku, slávnostne otvorili. Pozvanie na túto udalosť prijali aj prezident U. S. Steel Košice George F. Babcoke s manželkou Kathleen, generálny manažér USSK pre environment Tibor Duchonovič a riaditeľ pre Vonkajšie vzťahy USSK Ján Bača.

"Keď sme pred piatimi rokmi uvažovali o možnosti založiť Filmovú školu, snívali sme o všeličom... skvelých žiakoch, modernej technike, budove, zaujímavom študijnom programe, zapálených pedagógoch a tiež o silných partneroch, ktorých svojou tvorbou presvedčíme, že sa do nás oplatí investovať - čas, dôveru i ekonomické prostriedky. Dnes si dovolím povedať, že naše sny sa stali skutočnosťou. Filmová škola má prívlastok úspešná a ja viem, že z veľkej miery za to vďačíme mnohým, ktorí nám verili," povedala okrem iného v príhovore riaditeľka SSUŠ filmovej Jarmila Uhriková. Audiovizuálne centrum nachádzajúce sa v objekte prenajatom mestom Košice, môže, uviedla, slúžiť nielen študentom, ale aj žiakom základných škôl v meste a v rámci celoživotného vzdelávania tiež všetkým Košičanom, ktorí sa zaujímajú o audiovíziu.

Riaditeľka vyzdvihla najmä pomoc a spoluprácu s U. S. Steel Košice. Vďaka grantovému programu V školách bezpečnejšie sa škola autorsky podieľala na učebnej pomôcke schválenej Ministerstvom školstva SR Bezpečná škola. Oceliarskej spoločnosti sa poďakovala i za to, že technické vybavenie školy je na vysokej úrovni. Za mimoriadnu starostlivosť o rozvoj mladých filmárskych talentov v regióne škola ocenila prezidenta U. S. Steel Košice Georgea F. Babcoka pamätnou plaketou Jana Amosa Komenského.

Účastníci slávnosti sa mali možnosť tiež oboznámiť s tvorbou mladých filmárov orientovanou hlavne na environmentálnu problematiku a prezreli si učebne školy.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...