Vyhľadávanie:

Góly, body a bezpečne v rodinách

Góly, body a bezpečne v rodinách

Športový deň na Alejovej

"Vydrží počasie, alebo nevydrží?" bola otázka, ktorú si kládol asi každý, kto sa zúčastnil v sobotu, 25. júna, na populárnom podujatí Rodiny športujú. A skutočne, keď ste sa po príchode do Športovo - zábavného areálu na Alejovej ulici v Košiciach pozreli na nebo, vyzeralo to všelijako. Čudesné mraky sa zbiehali nad hracími plochami rovnako ako oceliari, ktorí si prišli so svojimi rodinkami zmerať sily proti kolegom a známym. Našťastie, počasie sa postupne umúdrilo a umožnilo hutníkom prežiť hodnotný športový deň.

Už pred deviatou hodinou ráno sa začali registrovať prví nedočkavci. Prichádzali v športovom, dobre naladení a s odhodlaním popasovať sa so súpermi vo futbale, streetballe, stolnom tenise, šípkach a dance aerobiku. Pri registrácii to miestami vyzeralo ako na rušnom jarmoku. Rodinky sa po príchode zapisovali a kontrolovali, či sú na zoznamoch. "Aha tato, tu sme!" ukazovalo prstom na tabuľu asi sedemročné dievčatko otcovi, keď zbadalo jeho meno. Ďalším, ktorý sa našiel na "prezenčke", bol aj Marián Kušnirák s rodinou. "Minulý rok sa nám tu veľmi páčilo, tak sme prišli aj teraz. Budeme súťažiť s dcérami v šípkach," žmurkol na Zuzku, Zdenku a najmenšiu Ľubku.

Súťažiaci sa postupne začali presúvať k miestnemu amfiteátru, kde mali "rodinný šampionát" odštartovať. Viceprezident pre ľudské zdroje Martin Pitorák po krátkom kultúrnom programe privítal oceliarov s príbuznými a deti z Detského domova na Uralskej ulici v Košiciach, ktorí si mali možnosť zmerať sily vo viacerých disciplínach. Tohtoročnou zaujímavosťou bolo, že celé podujatie sa nieslo nielen v športovom duchu, ale aj s podtitulom Bezpečne v rodinách. Viceprezident preto pozval deti aj dospelých, aby si v prestávkach medzi športovými disciplínami pozreli zaujímavé prezentácie hasičov, ktorí testovali ohňovzdorný oblek používaný aj v U. S. Steel Košice, či krátky kurz prvej pomoci.

Prím však hral v ten deň šport. Z ampliónu sa postupne začali ozývať mená rodín, ktoré nastupovali na prvé vzájomné duely. Na streetballovom ihrisku začali tuhé boje medzi Bodnárovcami a detským domovom na Uralskej ulici. "Prihraj," počuli sme často pokriky spod basketbalového koša. Zápas to bol skutočne vyrovnaný, napokon sa z víťazstva o jeden bod tešilo družstvo kapitána Jozefa Bodnára z úseku ľudské zdroje. "Boli sme tu aj pred rokom, ale súťažili sme v stolnom tenise," prezradil po zápase syn Dávid. Svojho vnuka prišiel podporiť aj Jozef Nemec z divízneho závodu Doprava. "Fandím Filipovi, hrá basket. Ja veľmi na šport nie som, iba povzbudzujem," dodal so smiechom.

O pár krokov ďalej, na umelom trávniku, rodiny zápolili vo futbale. A bolo na čo pozerať. Dospelí aj deti, všetci hrali s maximálnym nasadením. Našli sa aj takí, ktorí si vyskúšali viacero športových disciplín. Jedným z nich bol aj Jozef Minarovič z divízneho závodu Mechanika. "Už máme za sebou šípky, teraz nás čaká štvrťfinále vo futbale," povedal utekajúc na ihrisko, aby neprešvihol začiatok duelu. Cestou na dance aerobik nás zaujalo zvláštne nafukovadlo potiahnuté materiálom, aký sa používa na suchom zipse. Na ňom "levitoval" v špeciálnom obleku Tomáš Cicoň. Nebyť otca Jaroslava z divízneho závodu Expedícia, ktorý malého Spidermana stiahol späť na zem, asi by ste ho tam našli aj dnes. Tak sa mu tam páčilo.

V rytme tanca súťažili aj účastníčky dance aerobiku. Najviac sa medzi nimi vynímala Karolínka Zábojová s mamou Zuzanou. Ostošesť sa súťažilo aj "pod strechou". Stolnotenisový duel medzi rodinami Gašparových a Kostačových dal zabrať obom aktérom. Rušno bolo aj v "šípkarskom" sektore. Nie nadarmo, je to už niekoľko rokov po sebe, najpopulárnejšia disciplína. Láka mladších i starších.

Na poludnie návštevníkov areálu nasýtil dobrý guláš a mnohé deti neodolali ani sladkému pokušeniu v podobe zmrzliny. Približne o pol druhej sa prestali počítať góly, body a sekundy. Bolo dobojované. Všetci účastníci sa presunuli opäť pod amfiteáter, aby sa dozvedeli mená najlepších. Predtým ich však ešte pobavil kvalitný sprievodný program. Po ňom dekorovali víťazov a vylosovali aj majiteľa špeciálnej ceny - piknikového koša. Všetci čo nevyhrali, spontánne odmenili víťazov veľkým potleskom. Bodkou za vydareným podujatím bolo tanečné vystúpenie "roztlieskavačiek" z HC Košice a autogramiáda hokejistov. Sobotňajší deň priniesol oceliarom skvelé športové zážitky, ktoré si mnohí isto nenechajú ujsť aj na budúci rok.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...