Vyhľadávanie:

Grantový program SPOLOČNE PRE REGIÓN 2022 už prijíma žiadosti

Grantový program SPOLOČNE PRE REGIÓN 2022 už prijíma žiadosti

Spoločnosť U. S. Steel Košice v spolupráci s Karpatskou nadáciou dnes zverejnila výzvu na predkladanie žiadostí v 15. ročníku grantového programu Spoločne pre región 2022. Ten je špecifický v tom, že o grant sa môžu uchádzať mimovládne neziskové organizácie a miestne samosprávy z košického a prešovského kraja, v ktorých aktívne pracujú alebo dobrovoľnícky pôsobia zamestnanci U. S. Steel Košice a jej dcérskych spoločností. Na podporu lokálnych projektov môžu získať až 3 000 EUR, ak je ich cieľom zvýšiť bezpečnosť vo všetkých oblastiach života, rozvíjať voľnočasové aktivity pre deti a mládež, či realizovať environmentálne aktivity a vzdelávanie.

„Spoločnosti U. S. Steel Košice vždy záležalo na regióne, v ktorom podniká a v ktorom žijú jej zamestnanci. Práve tí dokážu vytvoriť pre región ďalšiu pridanú hodnotu svojou angažovanosťou, prácou v rôznych neziskových organizáciách i svojou dobrovoľníckou činnosťou. Aj s malým finančným príspevkom dokáže spojená ľudská energia priniesť pre náš región viditeľné zmeny,“ hovorí prezident U. S. Steel Košice James Bruno.

Celkovo sa v programe na podporu komunitných projektov prerozdelí 30 000 EUR. Výzva s kritériami programu, formulár žiadosti a všetky povinné prílohy sú dostupné na webe

U. S. Steel Košice: https://www.usske.sk/sk/komunita/spolocne-pre-region

Žiadosti o podporu je možné zasielať do 10. marca 2022.

V programe Spoločne pre región bolo od jeho vzniku podporených už 119 komunitných projektov celkovou sumou prevyšujúcou 294 400 EUR. V minulom roku s podporou grantu mohlo OZ Save Nature by Civas lepšie bojovať s nelegálnymi skládkami, zvýšila sa bezpečnosť na Turnianskom hrade, v obci Hýľov vznikla oddychová komunitná zóna pre obyvateľov, cyklistov i turistov, na Detskej historickej železnici pribudol nový trenažér a boli realizované aj ďalšie projekty pre deti v Medzilaborciach a Abránovciach. O podporených projektoch pravidelne píšeme v Oceli východu i na webe USSK.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...