Vyhľadávanie:

Hádzanárom štvrtá priečka

Hádzanárom štvrtá priečka

V nedávno skončenej hádzanárskej Tipos extralige mužov zavŕšil Tatran Prešov svoj desiaty finálový štart ziskom ôsmeho titulu majstra Slovenska. Vo finále play-off zdolali Prešovčania Sportu Hlohovec 3:0 na zápasy. Fanúšikov z Košíc však viac zaujímalo účinkovanie hádzanárov 1. MHK Košice, ktorých okrem iných podporuje aj spoločnosť U. S. Steel Košice. Tí skončili v konečnej tabuľke na 4. mieste, keď v boji o bronz dva razy podľahli Štartu Nové Zámky 0:2 na zápasy. V prvom stretnutí Košičania doma prehrali 26:31 a v odvete na palubovke súpera 24:35.

Po vlaňajšom striebre skončili teda naši hádzanári v sezóne 2011/2012 bez medaily a na cennú trofej na Slovensku si nesiahli od roku 1997. Uplynulú sezónu absolvovali zverenci trénera Jána Kolesára v zložitých podmienkach, aj preto je potešujúce, že sa skvelými výkonmi v závere súťaže prebojovali v hádzanárskej Tipos extralige medzi špičku a zostali v elitnom kvartete. Výborne zahrali najmä vo štvrťfinále play-off, kde 3:1 na zápasy vyradili veľmi kvalitného súpera z Michaloviec. V boji o postup do finále potom podľahli v semifinálových stretnutiach úradujúcemu majstrovi z Prešova. Ako bude vyzerať budúca sezóna, to dnes nikto nevie. V každom prípade sa funkcionári klubu 1. MHK Košice vynasnažia vytvoriť pre prípravu i tvorbu mužstva aspoň také podmienky, aké mali doteraz.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...