Vyhľadávanie:

U. S. Steel pre Košice

U. S. Steel pre Košice

Uskutočnil sa šiesty ročník dobrovoľníckych dní

Šiesty ročník firemného dobrovoľníckeho podujatia U. S. Steel pre Košice, ktorý sa uskutočnil 18. a 19. mája 2012, opäť potvrdil známu pravdu. Košickí hutníci sú k potrebám regiónu vnímaví, záleží im na osude druhých, sú ochotní pomáhať a darovať svoj čas i prácu v prospech iných. Viac než päťsto zamestnancov U. S. Steel Košice a jej dcérskych spoločností, ich rodinných príslušníkov, priateľov a zástupcov partnerských inštitúcií si vysúkalo rukávy a počas dní dobrovoľníkov podporilo jedenásť neziskových organizácií. Pomôcť prišli ľudia rôznych profesií - robotníci, technici, manažéri a nechýbali, ako sa už stalo zvykom, ani naši americkí kolegovia so svojimi blízkymi. Podujatie, ktoré pripravil útvar riaditeľa pre vonkajšie vzťahy, splnilo, podľa ohlasov podporených organizácií, očakávania.

Zelené dobrovoľnícke tričká žiarili už v piatok počas Hutníckej kvapky krvi i pri zbierke šatstva, posteľnej bielizne a trvanlivých potravín pre charitné organizácie, ktorá potom pokračovala aj počas prvého víkendového dňa. Sobota však patrila najmä verejnoprospešným prácam. Hutníci dokončovali detské ihrisko v Autistickom centre Rubikon, stavali oddychovú zónu v botanickej záhrade, zriaďovali zimnú záhradu v detskom domove, skrášľovali Stredisko krízovej intervencie, upravovali bežkársku trať na Kojšovskej holi, postarali sa aj o bezpečnostný náter zábradlí a schodov v Únii nevidiacich a slabozrakých Slovenska, upravovali priestory cvičiska v útulku pre zvieratá a natierali výbehy pre zvieratá v zoologickej záhrade.

Každý, kto sa zapojil do niektorej z dobrovoľníckych aktivít, bol zaradený do elektronického žrebovania o víkendový rodinný pobyt v Rekreačnom a doškoľovacom zariadení v Medzeve, ktorý je naplánovaný v dňoch 16. a 17. júna 2012. Tešiť sa môžu Dana Kuběnková z Výskumu a vývoja, ktorá pomáhala v zoologickej záhrade, dobrovoľný darca krvi Jaroslav Cicoň z DZ Expedícia a Silvia Sopková z útvaru GM pre strategické suroviny, ktorá brigádovala v botanickej záhrade.

Šiesty ročník podujatia U. S. Steel pre Košice sme zdarne ukončili. Do formovania budúcich dobrovoľníckych dní sa môžete zapojiť aj vy. Dajte nám vedieť, do akých oblastí by mohli smerovať aktivity zamestnancov košických železiarní. Kontakt: LSoltesova@sk.uss.com.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...