Vyhľadávanie:

Halový turnaj koksárov

Halový turnaj koksárov

Už tradične sa koncom roka stretávajú koksári na halovom futbalovom turnaji o Putovný pohár predsedu VZO OZ KOVO Koksovňa. Jubilejný 20. ročník podujatia sa uskutočnil v sobotu 30. novembra 2013 v telocvični Základnej školy v Čani. Na turnaji sa okrem hráčov jednotlivých tímov z prevádzok Koksovne zúčastnili aj rodinní príslušníci a bývalí zamestnanci, v súčasnosti už na dôchodku, ktorí prišli do hľadiska svojich kolegov povzbudiť. O cennú trofej bojovalo päť mužstiev systémom každý s každým. Prvenstvo z vlaňajška sa nepodarilo obhájiť futbalistom z Prípravy vsádzky.

Z víťazstva sa so ziskom 9-tich bodov tešili hráči z prevádzky VKB 1. Ale pretože rovnaký počet bodov si na svoje konto pripísali aj futbalisti z VKB 3, o víťazovi rozhodol až vzájomný súboj. Ten sa skončil víťazstvom 3:2 v prospech VKB 1. Na 3. mieste sa so siedmimi bodmi ocitol vlaňajší obhajca trofeje Príprava vsádzky a štvrtú priečku obsadilo mužstvo z prevádzky Chémia, ktoré malo štyri body. Na poslednom 5. mieste skončil nováčik turnaja Odsírenie KP. Odhodlanie tomuto kolektívu nechýbalo a tak ho iste uvidíme na turnaji aj o rok pri bojoch o lepšie umiestnenie. O sile a vyrovnanosti jednotlivých mužstiev svedčí skutočnosť, že turnaj nemá vždy rovnakého víťaza, ale putovný pohár putuje z roka na rok do inej vitríny.

Okrem pekných cien trom najlepším mužstvám organizátori odmenili aj najlepších jednotlivcov. Najlepším brankárom sa stal Marek Pavlov z VKB 3, za najlepšieho obrancu vyhlásili Blažeja Migasa z Chémie, cenu pre najlepšieho útočníka prevzal kapitán víťazného tímu z VKB 1 Roland Petrov a najužitočnejším hráčom turnaja sa stal Jozef Kababík z Prípravy vsádzky. Pri príležitosti jubilea podujatia prevzal pamätnú plaketu a vecnú cenu zakladateľ tohto halového turnaja Ladislav Rozenberg z Chémie, ktorý je ešte stále aktívnym hráčom Koksovne vo futbalových majstrovstvách USSK. Za bezchybné technické zabezpečenie turnaja organizátori odmenili aj bývalého dlhoročného zamestnanca Milana Lacka. Po skončení súťaže sa všetci účastníci na spoločenskom posedení dohodli, že v tradícii organizovania halového futbalového turnaja v DZ Koksovňa budú pokračovať.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...