Vyhľadávanie:

HC Košice lídrom ligovej tabuľky

HC Košice lídrom ligovej tabuľky

Hokejisti pozývajú fanúšikov na sviatočné koncoročné zápasy

Koniec roka nám prináša zaujímavý súboj o prvú priečku v hokejovej Tipsport lige. Na čele tabuľky sú Košice, ale len s dvojbodovým náskokom pred Zvolenom, Banskou Bystricou a Po­pradom. Aj štvrtá Nitra má ambície dotiahnuť ostatné tímy, keďže stráca na spomínanú trojicu len dva body.

Zvolenským hokejistom sa ostatné kolá nedarilo a šnúrou prehier uvoľnili prvú priečku Košiciam, ktoré sa tiež nevedeli naladiť na trvalejšiu víťaznú vlnu. Barani z Bystrice síce v Miškovci zaváhali, ale predtým vyhrali deväť zápasov a výrazne stúpli v tabuľke nahor.

Košických fanúšikov veľmi teší forma kapitána tímu Ladislava Nagya, ktorý kraľuje štatistikám v kanadskom bodovaní a v počte strelených gólov. V tejto sezóne nazbieral 44 bodov a vedie o tri body pred Michalom Chovanom zo Zvolena. Štatistiku presných zásahov vedie s 26 gólmi a má na konte o päť bodov viac ako „bryndziar“ Milan Kytnár.

Priaznivcov HC Košice veľmi zaujíma, či pri súčasnej výkonnosti Ladislava Nagya, napriek blížiacej sa štyridsiatke, neplánuje predĺžiť svoju kariéru. „Ja svoje rozhodnutie nezmením, tak ako som povedal, toto je moja posledná sezóna. Aj preto si každý zápas užívam. Nikdy totiž neviem, ktorý bude posledný,“ potvrdil svoje rozhodnutie košický kapitán.

V uplynulých dňoch došlo k zmenám v kádri košických hokejistov. Na hosťovanie do Liptovského Mikuláša odišiel Martin Lenďák do 31. januára 2019. Do metropoly východu naopak smeruje teraz už ex-Zvolenčan Patrik Lušňák, ktorý sa na spolupráci s oceliarmi dohodol do konca prebiehajúcej sezóny. Patrik Lušňák je odchovancom senického a piešťanského hokeja. Zahraničné skúsenosti zbieral v Čechách (HC Oceláři Třinec, Piráti Chomutov, Kometa Brno), Bielorusku (Junosť Minsk) aj v zámorí (Sudbury Wolves, OHL). V KHL odohral 114 zápasov za Slovan Bratislava. „Bol som veľmi rád, keď ma oslovili manažéri Košíc. HC Košice je klub s obrovskou históriou a jeho ciele sú vždy najvyššie. Chcem podávať stopercentné výkony a v novom pôsobisku byť veľkým prínosom. V mojom rozhodovaní zavážilo určite aj to, že v kabíne poznám veľa chlapcov na čele s Lacom Na­gyom,“ objasnil svoje rozhodnutie Patril Lušňák.

Dnes sa hokejová liga po reprezentačnej prestávke opäť rozbehne a nasledujúce kolá ukážu, komu bude chutiť lepšie šampanské na Silvestra. Oceliari dnes vycestujú do Žiliny, v piatok 21. decembra 2018 o 17:30 doma privítajú Litovský Mikuláš, v nedeľu 23. decembra odohrajú zápas vo Zvolene, na Štefana 26. decembra o 17:00 v Steel aréne zabojujú o body s Detvou, v piatok 28. decembra navštívia nováčika súťaže z Miškovca a posledný zápas v kalendárnom roku odohrajú v nedeľu 30. decembra o 17:00 proti Novým Zámkom.     

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...