Vyhľadávanie:

Ocenenie za zodpovedný prístup k využívaniu vôd

Ocenenie za zodpovedný prístup k využívaniu vôd

Uskutočnila sa jubilejná 50. konferencia vodohospodárov v priemysle

Tri dni, od 12. do 14. novembra 2018, trvala vo Vyhniach jubilejná 50. konferencia vodohospodárov v priemysle. Odborníci na medzinárodnom podujatí rozobrali celý rad otázok. Hovorili o výzvach vodného hospodárstva v Slovenskej republike a legislatíve v tejto oblasti, klimatických zmenách a inováciách v priemysle i ďalších témach, pričom s prednáškami vystúpili aj  odborníci z košickej oceliarne.

„Témou prvej prezentácie bolo zhodnotenie starostlivosti o vodné hospodárstvo v U. S. Steel Košice za ostatných dvadsať rokov.  Priblížil som v nej, okrem iného,  proces výroby priemyselnej vody a jej viacnásobné využitie v divíznych závodoch prostredníctvom čerpacích staníc a uzavretých chladiacich okruhov, spôsoby jej úpravy a čistenia, ale tiež výrobu demineralizovanej a pitnej vody, rozobral systém čistenia odpadových vôd a poukázal na prínosy  významnej rekonštrukcie čistiarne odpadových vôd v Sokoľanoch spred štyroch rokov. Plénum nesporne zaujali aj informácie o poklese v spotrebe priemyselnej vody vo fabrike i to, ako sme si poradili so stratami pitnej vody, ktoré kedysi predstavovali  až 25 percent, dnes je to 5,5 percenta.  Naše vodné hospodárstvo  v posledných dvoch desaťročiach veľmi pokročilo aj v oblasti predikcie. Tou najdôležitejšou správou je, že sme nemali žiadne či už vonkajšie alebo vnútorné environmentálne incidenty vo vodách (alebo v súvislosti s vypúšťaním odpadových vôd). Ekológia je u nás skutočne pod drobnohľadom,“ vrátil sa stručne k svojmu vystúpeniu na konferencii člen jej prípravného výboru Mikuláš Bugis, koordinátor prevádzky Vodné hospodárstvo DZ Energetika. Doložil tiež, že ďalším príspevkom spoločnosti U. S. Steel Košice bola prednáška technológa prevádzky Vodné hospodárstvo Mareka Kozáka a manažérky pre vodu z útvaru GM pre environment Agáty Mihalkovej, v ktorej sa zaoberali problematikou údržby záchytnej nádrže vodnej stavby pod Bukovcom.

Na konferencii organizátori udelili spoločnosti U. S. Steel Košice ocenenie za dlhoročný rozvoj vodného hospodárstva v priemysle, a to za systematický a dlhodobo zodpovedný prístup k využívaniu povrchových i podzemných vôd v rámci celého výrobného procesu, pričom individuálne ocenenie si prevzala aj  manažérka pre vodu Agáta Mihalková.              

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...